Kritikát kapja: Három óra, kilenc perc
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Jelmagyarázat:

ismétlődő hiba

 

A nem párbeszédes részekben sokszor használsz a párbeszédekben használatos kifejezéseket, erre ügyelj, próbálj más stilisztikai eszközöket bevetni. A hangulat (oh, jaj stb.) vagy egyéb környezeti hangokat (bumm, durr stb. ) sem szokás használni a párbeszédeken kívül. A környezeti hangulatokat a dialógusokon kívül új bekezdéssel vagy a dialógusokon belüli a „magyarázatok” között használjuk.

Nagyon szépen és változatosan fogalmazol, de ami jó, hogy mindig magam előtt látom a képet és a jelenetet, szép munka. A legjobb az egészben, nem az a tipikus csöpögő sztori, utálom a romantikától csöpögő történeteket.

Köszönöm, hogy figyelmeztettél a hibáimra – már javítottam őket. Sajnos, sok időmbe beletelt, mire rendesen megtanultam helyesen írni, de megérteJ Ha valamit nem értenél, vagy éppenséggel nem értesz egyet velem valamiben, kérlek, azt jelezd nekem.

 

Lion

 

 1. Két fejezetes, a második nem tudom(,)  mikor jön, pedig már kész van. :) Jó olvasást!
 2. Ahogyan azt megállapította(,)  társával már egy fél órája: innen csak külső segítséggel van kiút. Allen persze nem nyugodott meg különösebben, sőt, (nem kell a sőt után vessző)  egyre idegesebb lett, míg a másik ördögűző csak leült és várt. Kitudja(,)  milyen gondolatok közepette...
 3. A váltás természetesen Komui Lee(-) nek is feltűnt, de kivételesen szó nélkül hagyta, s helyette valami hamiskás mosoly kúszott ajkára(inkább arcára).
 4. Örülök, hogy ilyen hamar ideértél, Allen-kun(nem kell kötőjel: magyarul Allen úrfi a jelentése, és mi sem szoktunk kötőjelet tenni ebben az esetben)  - kezdte végtelenül nyugodt hangon, miközben még mindig mosolygott.
 5. Kelletlenül (bár és de ebben az esetben nem szerepelhet egymás mellett, vagy az egyik vagy a másik; a bár elé kell tenni a vesszőt, ha azt választod) bár, de eleget tett a felszólításnak.
 6. Van egy hely, nagyjából Spanyolország közepén fekszik, szárazföldi terület(,)  és eddig sosem láttak arra felé(arrafelé)  tornádót.
 7. Viszont a szokatlan feltűnése és nagysága miatt, a (f) Fürkészek jelentettek, gondoltam(:)  odaküldök két tehetséges ördögűzőt, hátha megtudják fejteni a rejtélyt. - Az utolsó mondat persze csak hízelgés volt, hogy a fiúk ne ellenkezzenek, így hát mindketten lemondóan vették tudomásul, hogy nem kevés időre össze lesznek zárva. (m)Megint.
 8. Egy ideig minden úgy ment, ahogyan az rendjén is van(volt, mivel múlt időben kezdted a mondatot).
 9. Mindenki boldog és kedves volt, bár a fele nem értette(,) mit mondanak, mivel az anyanyelvük értelemszerűen a spanyol volt, kis portugállal keverve, elvégre majdnem a határnál voltak(helyezkedtek el). Csak néhányan beszéltek az ő nyelvükön, azt is törve, így nehéz volt bármit is kiszedni a falusiakból, de végül meg lett az eredmény: nem volt arra semmi. (Ebben a részben sok a volt szó ismétlése, próbáld meg helyettesíteni mással, pl.: Mindenki boldognak és kedvesnek bizonyult)
 10. Allen természetesen eléggé felpaprikázta magát, és határán állt annak, hogy távolságilag öli meg Komuit, de végül lemondott róla. Az ott levő Fürkészt is megkérdezték, de ő nem is hallott ilyesmiről. Így a fiú felkapta a kagylót és tárcsáztak (tárcsázott – mivel egyes számban írtál a mondat elején)  is, hogy még időben leordíthassa a férfi fejét. Az igazgató viszont megelőzte.
 11. Semmit? Ez érdekes. Én úgy hallottam(:)  hatalmas szélvihar volt, több sebesült és haláleset, de lehet elnéztem a térképet.
 12.  Maradjatok egy napot, nézzetek várost a Rend (csak akkor írd a rend szót nagybetűvel, ha teljesen kiírod a Fekete Rend nevet) költségére, ha már nem találtatok semmit. Holnap délre érjetek vissza! - és (P)puff,(!) (A)a telefon megsüketült. Príma! Egyedül a majdnem sivatagossá aszott tájban fekvő falucskában, ahol maximum ők és öt ember érti a beszédüket. S(Ráadásul)  nézzenek várost a Rend költségére?! Nincs is pénzük!
 13. Na(,)  mi van, Tökmag? - Ó, hát persze, nem elég, hogy Komui megkeserítette az életét, de még van egy idegesítő, fekete hajú, sötét szemű, abszolút közönyös, cinikus, aranyos, szép, és rohadtul... HE?! - visított fel magában Allen. - Mi a franc?! Ugye nem az jött volna, hogy...? Beteg vagy, Walker!(Ezt nem értem, Allen mondja magában, vagy Kanda? - Kissé zavarosnak tűnhet az olvasónak, kérlek, nézd ezt a rész át alaposabban.) - Tökmag!
 14. Egy napot még maradunk, aztán vissza (nem fejezted be a mondatot) - dörmögte sötéten a fiú, majd beviharzott a szállásukat adó kocsmába.
 15. A legfontosabb az volt, hogy vegyen egy hűtőfürdőt (hűsítő fürdőt).
 16. A szoba nem volt kaotikus állapotban, pedig csak bedobták a cuccaikat(,) és mentek is keresgélni. Mégis, valaki mintha rendet tett volna... (leginkább párbeszédben használjuk a három pontot)
 17. Az alig két négyzetméteres fürdőben(,) csak egy zuhanykabin és egy vécé volt, mosdót mintha évek óta nem látott volna a helyiség. De úgy igazából vizet sem...
 18. Úgy tűnt(,)végre minden tökéletes...(, legalábbis) addig a pillanatig, míg (ki) nem nyílt az ajtó.
 19. Mi a...?- kezdte az érkező, de aztán elhallgatott(,) és csak nézett.
 20. Hm? - fordult hátra Allen(,) majd nem túl férfiasan felsikított.
 21. Hangos bumm(csattanás), s az ajtó már zárva (is) volt.
 22. Persze már nem a hidegtől... Ó, (Egy) annál sokkal hűvösebb valakitől, aki épp a hálóban lehet.
 23. A másik fiú nem vett észre semmit ebből, de az ördögűző mindig is félt, hogy véletlen egyszer csak rájön és totálisan kiakad. Elvégre(,) ő maga ezt tenné, ha hasonló helyzetbe kerülne. Vagy nem is...?
 24. Kilépve a fürdőből(,) már nem is volt annyira mérges, de zavarát nem tudta leplezni a másik elől.
 25. Szerintem (,) ezzel is piszkálni akar(ta,) (ide nem kell kötőjel) gondolta a hoppon maradt először, miután felocsúdott. Még mindig tisztán érezte magán Yuu érintését, bár már vagy öt perce történt, mégis emlékezett rá a teste. Hát hogyne...
 26. Végigsimított felkarján, ami természetesen libabőrös volt a szokatlan kéztől. Megborzongott. Kezdek megőrülni. (tedd idézőjelbe, vagy fogalmazd át, mert ez nem párbeszéd)
 27. Ami már magában is furcsa volt, hisz nagyjából délután kettő körül fekhetett le... Remek, így már semmit nem fog tudni este pihenni! (.) Lassan felült és megdörzsölte szemeit. A szobában egyedül volt, de úgy tűnt nem sokáig, mert kopogtattak.
 28. Felkelt már, Walker-san? - Fürkész.
 29. Öhm... persze! Mindjárt megyek! – (A)azzal befejezettnek tekintette a beszélgetést(,) és gyorsan magára kapkodta a
 30. Úgy tűnt(,) csak reggel és este vannak a vendégek, így látott is valamit. Átvágott a nem túl nagy helyiségen, majd kivetette magát a tűző Nap(nem muszáj nagybetűvel írni, csak akkor, ha kifejezetten az égitestről van szó -> téma szintjén ) elé.
 31. ami már önmagában lehetetlen volt, hisz egy faluban voltak... -, de nem volt semmi érdekes.
 32. hogy egy Fürkész kereste őt, de úgy tűnik(,) már nem nagyon érdekelte a dolog.
 33. Gondolta(,) segít nekik, de elvetetette, elvégre nem is ismerte őket.
 34. azon tanakodott, vajon Kanda cukkolni fogja(-)e már megint vagy kivételesen békén hagyja.
 35. Elvégre az, ami délben történt...
 36. Elvégre fiúk voltak... Bár Allen az utóbbi időben ezt is erősen cáfolta volna...
 37. Késődélután (késő délután)
 38. Tűz van...! - állapította meg gyorsan magába, s összekapva erejét, már rohant is arrafelé.
 39. Mintha mindenhol csak tűz lett volna...
 40. De (Viszont) elfogyott az ideje. –> de – vel nem kezdünk mondatot
 41. Késődélután
 42. Úgy tűnt(,) ezt Kanda is észrevehette, hisz Allen már jó tíz perce nem dühöngött, ahogyan azt az elmúlt fél órában tette.

 

 

Dátum: 2011.06.05 18:33

Dátum: 2017.07.23 12:53 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Szia:)

 Ismétlődő hiba

Példamondatok

 

 1. Szégyellte magát, hisz rájött, hogy ez az igazság. Akárhogyan rivalizál vele a másik (Kanda – szóismétlés miatt ajánlatos), a nyomába sem érhet. Hisz őt megmentette, de Allen (így úgy tűnik, mintha Kanda mondaná vagy gondolná) nem tudta megtenni ezt a hölggyel, aki már valószínűleg porrá égett.
 2. Nehezet(n) találta a szavakat, de csak sikerült néhányat kinyögnie.
 3. Ha azt hiszed(,) elhiszem, hogy jól vagy, talán gondold át újra
 4. Úgy tűnt(,) Allen is vette a lapot, mivel villámgyorsan lelohadt arcáról a mosoly.
 5. Ennek következtében szépen el is estek, ami valljuk be, nem volt valami kellemes Yuu részéről.
 6. Basszus... -(,) gondolta a szóáradat közben az alulra került fiú.
 7. Nem elég, hogy a másik majd
 8. Úgy festett(,) egyhamar nem akarja befejezni
 9. Aminek mondjuk kevés esélye volt, de ez lényegtelen...
 10. Ennek tényleg baja van...
 11. És(nem kezdünk és-sel mondatot, kivéve a párbeszédekben) (I)igyekezett tényleg nem hallani.
 12. elánnal – ezt a szót nem értem
 13. A nevem(,)  Allen
 14. az atya úr istennek(úristen)
 15. Mégis(,)  mi akarsz?!
 16. Hogy úgy ne mondjam, (nekem úgy tűnik, hogy ezt nem Allen gondolja, de ha mégis, akkor azt valahogyan jelezned kell, mert így az olvasó belezavarodik, pl. Hogy úgy ne mondjam, a lemerevedés nem túlzás ez esetben, elvégre Kanda olyan volt, mint egy szobor, gondolta magában az ezüsthajú.)  a lemerevedés nem túlzás ez esetben, elvégre Kanda olyan volt, mint egy szobor.
 17. hozzá érve(egybe)
 18. Egy alkalomra gondoltam mindig is, de soha nem gondoltam(hittem - szóismétlés) volna,
 19. Más szóval(,) ő van erőfölényben, bármennyire is Yuu az erősebb testileg. – az író ilyen történetekben nem viheti be a saját véleményét, legalábbis az olvasási tapasztalataim szerint.

Egyáltalán nem voltál bunkó:) Amúgy sem vagyok az a sértődékeny fajta:) A nevet illetően igazad van, viszont Lenalee esetében kell, mert nem e-nek, hanem i-nek mondjuk, olyan, mint a Dumbledore, csak itt nem mondjuk ki az e betűt. Na, ezt jó" meg'aszontam:D:D Örülök, hogy ilyen jó fej vagy, sok író nem szereti, ha kijavítják:D Emellett a történet így is nagyon jó, még ezekkel az apró hibákkal is:) Az oldalamon van egy link a helyesírással kapcsolatban, ott mindent megtalálsz:) Remélem, sokat tudok még segíteni:) Pusz:)

Szerző válasza:

Hú, köszi, most javítgatok. :D Én szeretem, ha megmondják, mit rontottam el. :) Ez az első fejezet abszolút rossz lett, át is nézem tüzetesen. Talán már a második annyira nem vészes, de a harmadikkal rendesen küzdöttem. :) Köszönöm szépen a segítséget, ha bármi észrevételed van, írd meg, kérlek! ^^

Az elán szó azt jelenti: lendület, hév, stb. Tehát amikor azt írom, hogy hatalmas elánnal csapta be az ajtót, akkor arra gondolok, hogy hatalmas lendülettel csapta be... :)

Dátum: 2011.06.21 18:57

 

Dátum: 2017.07.23 12:48 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Az idézet tökéletes választás, minden elismerésem:)Szerző válasza:

Köszönöm, nagyon szeretem. :D Csakúgy beugrott hirtelen, gondoltam, miért is ne? :)

Dátum: 2011.06.21 21:28

Dátum: 2017.07.23 12:45 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Szia:) Itt az újjabb adag:)

Ha valami nem világos, akkor bögdöss meg:):)

 

 1. Ezt most úgy kéne vegyem, kész vagy megerőszakolni...? - Honnan ez a kérdés? (az iró vagy a szereplő teszi fel a kérdést?) Yuu is ezen tanakodott... (egy pont) De az, hogy már Allen is nagy szemeket mereszt rá, nos, elgondolkodtató... (Egy pont, és itt a véleményedet közlöd)
 2. Egyre jobb... (Egy pont, és itt a véleményedet közlöd)
 3. És... - Na ne! - gondolta Kanda, miközben magában undorodottan felmordult. - Ez a tökmag egy kölyök! A francba! Ki kell kerülnöm innen! (valahogy írd át Kanda gondolatait, mert így olyan, mintha benne volna a párbeszédben, és az olvasó könnyen összezavarodhat)
 4. Igazából tudta(,) mit fog mondani a másik
 5. Sőt mi több;(,) ehhez foghatót sem.
 6. Akármennyire nem volt meleg, homokos, nevezzük akárminek, az a tekintet még őt is tettre késztette.
 7. Igazából ez a teste is valamelyest kielégülésért kiáltott, mikor elérte a pubertáskort, és ő sem feltétlenül nőkön vezette le...(egy pont)
 8. De (Viszont – de, és szóval nem kezdünk mondatot, kivéve a párbeszédeknél) nem is tízen akárhány éves kisfiúkon, szóval ezért szidhatta Crosst.
 9. De (H)ha folytatnánk, valószínűleg nem állnánk meg, és tudjuk(,) mi történne.
 10. Semmi bajom a Tökmaggal igazából(, gondolta magában,). (t)Testileg legalábbis. Az egyetlen probléma, hogy utálom(ta) az ilyen érzelgős embereket(,) és a nagy szeretet vágyukat...(egy pont)
 11. Ráadásul utolsó ganéj sem vagyok, hogy kihasználjam és eldobjam, akárcsak az a rohadék. Francba! – ezt fogalmazd át, mert nagyon párbeszédes stílusú lett ez a gondolatmenet
 12. Kíváncsi volt a válaszra, hát még a mögöttes érzelmekre!(.)
 13. És nőkkel is voltam;(,) van elég tapasztalatom e téren.
 14. Erre a szóra a fekete hajú mérgesen nézett rá. Tartsa meg magának(morgolódott magában.)!
 15. hátukat falnak vetve, felhúzott térddel (térdekkel).
 16. De (Aztán) később megbékélt vele. Ilyen a természet; sosem tudod, mikor érzel valaki iránt valamit, csak ha már jól átvágta a fejedet. Van ilyen... – fogalmazd át – jó a gondolatmenetJ
 17. Habár ő nem szeretkezésnek hívta volna azt az affért, amit Cross művelt, hanem szimplán kefélésnek, de nem akarta elrontani teljesen a másik gyerekkorát. Ugye milyen nagy szíve is van...?
 18. Igen, ő nem volt meleg... és a Tökmag sem, ahogyan az kiderült. Egyszerűen csak... ez van. Ha a hormonok fellázadnak, nincs mese. -  fogalmazd át, és egy pont van a gondolatmeneteknél. :)
 19. Ha jól tudom(ta), mások ezzel kedveskednek a párjuknak, Kanda mégsem szereti még itt sem az édeset.
 20. Akkor vajon(,) mit érezhet, ha megcsókol?
 21. Végső soron(,) mit számít ez?
 22. Elvégre Kanda számára(,) csak egy lesz a sok közül, mégis, mintha a Tökmag milyen nagyra tartja ezt a dolgot.
 23. Mondjuk érthető, hisz ha úgy vesszük, neki ez lesz az „első”. Lesz? – fogalmazd át, így nem jóJ

 

 1. Ha azt hiszed(,) ez a kis dolog bármit megváltoztat, nagyon tévedsz.
 2. Szóval(,) neked ez semmi...?
 3. Ch - és elfordult (fordult el).
 4. Mintha így akarna megnyugodni...
 5. Allen csak nézett egy ideig, majd lassan mosolyogni kezdett. Bevallotta magának, hogy bár Kanda eddig nem használt ténylegesen durva szavakat, de valahogy beleillett a róla kialakított képbe. S (B)bár meglepte, hogy ilyen hevesen támadt neki a fiú, de végső soron nem bánta.
 6. Egy-két jó szó, és máris a plafonon van Yuu...
 7. Nem zavartatta magát, hisz tudta jól, mire megy ki a játék. Elvégre nem olyan hülye, mint ahogy kinéz... Tessék?! Lekaszabollak...! Tehát... jó felfogású, ez a lényeg. – ez a rész némi átalakításra szorul, elég párbeszéd stílusú lettJ
 8. Az ember, jó két és félórai várakozás
 9. Pláne, ha felett(e) még ég egy ház, bár az is lassan eltűnik, viszont kijutni nem tud, és a fény is erőteljes fogyásnak indult
 10. hanem kicsit... felnőttesebben.
 11. Ám koránt sem volt az
 12. Habár... ki mástól tudta volna még? – író véleménye nem kell
 13. de úgy tűnik(,) élete végül kudarcba fullad... a második is.
 14. Szívélyes, mit ne mondjak, roppant szívélyes válasz. – Kinek a véleménye ez?


 15. Yuu-chan – a kötőjel nem kellJ
 16. Allen-kun
 17. Yuu-cha~aan
 18. A kis szoba plafonján át, hirtelen
 19. kihúznák a dugót... csak jobb.
 20. elméletileg halott volt...

 

Dátum: 2011.07.28 7:28

Dátum: 2017.07.23 12:41 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt
 1. Nem értve a másik idegességét, úgy döntött, kideríti(,) mi is történt egész pontosan.
 2. Addig volt meg a kép, míg harcoltak Lenalee(-)val a négyes szinttű ellen, majd valaki kiáltott
 3. Az élet nehéz. Pontosabban élni az életed, az nehéz. Tehát végül is maga az élet nem nehéz... Na jó, inkább hagyjuk. – írói vélemény?
 4. Sajnálom(,) Allen, nem tudtuk ellátni
 5. Így legalább nem okoz még több felfájást a többieknek... Ha már itt tartunk... – írói vélemény, vagy az Allené? 
 6. az árvaházhoz(,) és annak óvószobájában eltöltött három órájához...
 7. több kellemetlen együtt töltött percre...
 8. Ezek után elájultak...
 9. eltűntetni (eltüntetni) a csókok okozta nyomokat...

Íme egy kicsike adag:) Egyre jobb a helyesírésod, sokkal kevesebbek a hibáid:) Egyálltalán nem vagy vészes:) A történet nagyon tetszik, olyan aranyos Allen. Szegény Kanda biztosan nem találja a helyét. A következő történetemben Allen x Kanda párosítás lesz, de még jön egy Cross x Allen párosítás is. Gondoltam, írok egy Kanda x Cross párosítású ficit, de semmi jó ötlet nem ugrott be velük kapcsolatban, szóval nem lesz ilyen párosunk. Viszont, ha van valami jó ötleted, akkor rukkolj elő, és én máris teljesítem:) Mivel már van állandó netem, ezért többet tudok lenni az oldalon, így sürübben is dobok neked kritikát.

Szerző válasza:

Szia!

Köszönöm szépen a javítást - megint. Ami azt illeti, ezek az írói véleményes hibák abban rejlenek, hogy mikor megírom, majd feltöltöm, még rendesen döntve vannak a betűk, ergo gondolatokat jelentenek, de utána valamiért normálisan jelenik meg. :( A három pontozásról leálltam a leírásoknál, kivéve, mikor E/1-ben írok, mert szerintem, ott szabad. :)

Még egyszer köszönöm, no emg a kritikát is, élmény olvasni. Ha feltöltöd a története(ide)t, akkor én fogom őket először véleményezni. *.* Legalábbis megpróbálom...

Kanda X Cross...? Nekem van egy ötletem velük kapcsolatban, de ez spoiler.... :D

Nos, ötletem nekem sincs, ám bizton állítom, hogy megoldod te is, mert olyan ügyes vagy. :o)

Nyo, akkor hajrá, én pedig hamarosan töltöm a folytatást, ami tíz oldalasra sikeredett... Nem muszáj átnézni - még ha örülök is neki -, mert nem akarom, hogy bajod legyen írás közben. :"D Jane!

Ui.: a net... az a fránya net... én se szeretem... >:Đ

Dátum: 2011.08.30 2:23

 

Dátum: 2017.07.23 12:35 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt
 1. hogy rávettelek valamire, amit... amit... – (É)épp csak annyira suttogott
 2. céloztak, mégis egy icipicit lejjebb ért célba...
 3. Lenaleehoz – Lenalee-hoz
 4. majd eldobtad őket...?
 5. nőlétére – nő létére

 6. Ettől függetlenül(,) viszont, sokszor idegesítette
 7. gyerekeket...!
 8. és durván térdre kényszeríttette...
 9. megszabadítása iránti megérthetetlen vágya...
 10. Ez a rész inkább 18-as karikaJ Gondolom, kitetted a figyelmeztetést, de ha nem, azt tedd meg kérlek.
 11. mindennel tele lenni a bizonyosa(n)...
 12. szemben úszik a szartenger közepén...
 13. Kanda – szólalt meg hirtelen a sötétben egy hang, mire a szólított kinyitotta szemeit, és vakon a semmibe nézett. Mi van már? – ezt Kanda mondja? Nagyon úgy tűnik nekem.
 14. hanem inkább... sajnálat. (, v)Vagy inkább szánalom.
 15. Kanda nem tudta(,) mit kér az ördögűző
 16. szájából is hallani ezt... Több mint abszurd. Felháborító.
 17. Allen-kun nem tud mozogni, és elég kábának tűnik a fájdalomcsillapítótól... –(nem kell kötőjel ide) Legalábbis még így volt, mikor utoljára beszéltünk... Nem beszélve arról, milyen kiállhatatlanul viselkedett fél órája...
 18. Szóval visszaállt a rend. Minden rendben...
 19. A világ legpuhább és legbátortalanabb csókját kapta...
 20. ...attól a személytől, akibe abban a pillanatban még jobban beleszeretett.
 21. Végre hajtani - egybe
 22. aggályait, miszerint(,) mi lenne, ha a
 23. Ugye(,) ne(m) felejtkezett meg a kötelességeiről, miszerint...
 24. lehetne a képben...

 25. szállították a gyengélkedőre...

 

Az már tuti, hogy Kanda nyűglődik Allen miatt, viszont Allen is rendesen szenved miatta. Tetszik, hogy nem csöpög a nyálas romantikától, de ezt már mondtam szerintemJ Lenalee kissé hülyén van beállítva, szerintem ő ennél erősebb jellemű és okosabb is azért, de ez legyen a legkevesebb gondJ A fő, hogy jól összehoztad ezt a részt az érzelmek és a gondolatok kifejezése terénJ Nálam sosem sikerül a párbeszédeket ritkítani, mindig sok van belőlük, és a gondolatmenetekből meg mindig kevés kerekedik ki - „icipicit irigykedik a kicsi lány”J A gondolataid mindenképpen jók, szerintem felesleges mindig azon agyalnod, hogy jó vagy rossz az, amit írtál? Minden írónak rögös a kezdet útja, nálam is így volt. Elég pocsék az első két-három írásom a többihez képest, de észreveszed ezt majd úgyis, ha elolvasod – amit persze nem muszájJ

Mára ennyi voltJ PuszJ

 

LionSzerző válasza:

Szia!

Említetted egyik kritika válaszomban, hogy befejezem a történetet (maaajd...) és csa utána javítok utólagosan, mert akkor legalább nem vonja majd el semmi a figyelmemet. Nagyon érzékeny vagyok a koncentrációra, nehezen találom meg a helyem, így nehezen tanulok is, ezért nem akarok közben javítgatni, mert elvesztem a fonalat, és akkor nekem K.O. Ettől függetlenül nagyon szépen köszönöm, mint már mondtam, lementem, hogy később hasznát vehessem.

Ne gondold, hogy nem teszem meg, elvégre az én és az olvasóim érdeke is, hogy jót adjak ki a kezeim közül. :) (Nagyon hálás vagyok!)

 

No, igen, valahogy nem tudok romantikától csöpögő történetet úgy írni, hogy közben megtartsam a szereplők karakterét, hiszen majdhogynem képtelenség. (De csak majdnem. :D) Kandát én például nem tudnám elképzelni, ahogyan te írtad a történetedben. Mármint az oltár előtt Allennel - valahogy abszurdnak érzem, de a tiédben pont ez volt a szép, hogy Allen és Kanda micsoda szép kapcsolatot tudhat a magáénak, még ha a kezdetek viharosak is voltak.

Nálam inkább a sötétebb gondolatok, érzések dominálnak, elvégre a DGM se csillog-villog a vidámságtól, ráadásul eléggé borongós hangulatú a manga is. Ehhez igazodtam jórészt, tehát kitiltottam a pozitívumokat a történetből. (Pl.: napfény. Feltűnt, hogy mindig esik, fúj, orkán, vihar, stb. tölti be az időjárás szerepét? :D)

Lenalee még nem bontakozott ki igazán. Azokban a részekben a mangában, szerintem tényleg idióta volt. Mármint a bárkán, utána hisztizett, egyfolytában sírt, még ha egy kemény harcon is volt túl, tehát ő az én szememben nem olyan erős karakter, mint például Fou, vagy akár Miranda. Lenalee olyan... semleges. Hétköznapi szereplőnek nézem, míg Miranda állandóan aggódik, meg akar halni, nincs önbizalma, de szíve igen (:D); Fou meg a tipikus erős kislány, akit nem rettent el semmi és senki, mégsem tucat ember. :)

Próbálok elfogulatlanul írni Lenalee-ről, de számomra nagyon nehéz. Nem tudom, nem fogott meg igazán.

Nem baj, ha sok a párbeszéd, amennyiben a leírás kiegyenlíti. Nálam sok a leírás, bár én inkább a pszichológiai részére mentem rá, míg te a cselekményre, ott pedig kell a sok párbeszéd. Amúgy, hogyha E/3-ben is írok, akkor is megfogok egy karaktert, és az ő szemszögéből írok, így nem kell folyton megneveznem az alanyt, és könnyebben tudok fogalmazni.

Ha azt az idézőjeles mondatot jól értem, akkor felesleges rám irigykedni. Elárulom, hogy tizenhat éves múltam (MIÉRT?! Öregszeeem~~~ T.T), most kezdtem a másodikat, nincs családi állapotom (mivel nincs konkrétan családom :D), nem remekelek írás terén, és úgy igazából semmi más téren sem. Szóval rám ne irigykedjen senki, mert nem érdemes. :D Én meg rád irigykedem, hogy olyan pozitív dolgokat írsz, és hangoztatsz. :D

Nálam ez a kezdet öt éve volt, akkor írtam először fanfictiont (SasukeXSakura párossal Narutót), az a történetszerű izé rettentő rossz volt, azóta pedig nem igazán javultam... Na, mindegy is, nem tépem a szám/klaviatúrám többet. :)

Persze, hogy elolvasom, még szép! :D Imádok olvasni, tehát nincs miért aggódnod, szívesen tenném. ^^

Köszönöm még egyszer a javítást, a kritikát, és a segítséget meg a szép szavakat. :)

Jane!

Ui.: túl sok a smile... Pedig nem szoktam ennyit írni... általában.... :D

Dátum: 2011.09.01 7:15

Dátum: 2017.07.23 12:34 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Szia:)

 

Mielöt leszednéd a fejemet, esedezve kérem a bocsánatodat adminként és emberként, de legfőképpen adminként, ugyanis a három pontozást illetően nagyot tévedtem. A három pontozás valóban létezik, de csak a gondolatmeneteknél és a párbeszédeknél (történetekben, regényekben stb. - a tudományos jellegű irományoknál más a helyzet), és ott ezt a módszert, azaz a töredezettséget is csak 1 oldalon kétszer-háromszor megengedett, mert ez zavart okozhat az olvasónál, nagyon szaggatottnak érezheti a történetet, nem pedig folyamatosnak. Ha ezek után nem akarod, hogy adminként továbbra is javítsam a ficidet, megértem, mert ez a részemről elég nagy baklövés volt, ezzel nem tettem kárt a történetedben, de akkor is, és nem is akarok magyarázkodni, mert erre nincs magyarázat, hibáztam és kész! Ha még nem kezdted el javítani a ficit, az nagyon jó, de ha igen, az sem baj, legfeljebb nem lesz sok benne a töredezettség - három pontozás. Viszont a kritikákból törlöm ezeket a hibajelzéseket - nem mindet. Az írói vélemény kinyilvánítás is csak nagyon minimálisan van, úgy mint nálam.

Még egyszer ezer bocsi!

LionSzerző válasza:

Szia!

Igazából észrevettem... Szóval én is bocsánatodat kérem, amiért nem szóltam, de nem voltam biztos benne, és eltántorított az a tudat, hogy lehet, hogy... lekapod a fejem, vagy ilyesmi. :D

Most olvasom az Áradat c. könyvet, amit az egyik német bestseller írt, és ott is van három pontozás. Régi könyvekben is láttam, úgyhogy nem igazán tudtam, mit kéne végül kezdjek. Végül otthagytam... :"D

Semmi baj, továbbra is adminkodjál rendesen és szépen, ne csüggedj el emiatt. ^^ Ami volt, elmúlt (Aj, de jedis vagyok. =D), nem kell rajta rágódni. Meg aztán... DGM, nyilván más nem is szívesen fogna hozzá, mint egy szakértő, szóval maradsz! >=D

Nem tudom, mikor kezdek neki javítani, egyelőre próbálom kiküszöbölni az ilyesmiket a következő fejezetekben, hogy ne legyen több gond vele. :)

Semmi gond! Jane!

Dátum: 2011.09.04 21:43

Dátum: 2017.07.23 12:32 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt
 1. Nem értve a másik idegességét, úgy döntött, kideríti(,) mi is történt egész pontosan.
 2. Addig volt meg a kép, míg harcoltak Lenalee(-)val a négyes szinttű ellen, majd valaki kiáltott
 3. Az élet nehéz. Pontosabban élni az életed, az nehéz. Tehát végül is maga az élet nem nehéz... Na jó, inkább hagyjuk. – írói vélemény?
 4. Sajnálom(,) Allen, nem tudtuk ellátni
 5. Így legalább nem okoz még több felfájást a többieknek... Ha már itt tartunk... – írói vélemény, vagy az Allené? 
 6. az árvaházhoz(,) és annak óvószobájában eltöltött három órájához...
 7. több kellemetlen együtt töltött percre...
 8. Ezek után elájultak...
 9. eltűntetni (eltüntetni) a csókok okozta nyomokat...

Íme egy kicsike adag:) Egyre jobb a helyesírésod, sokkal kevesebbek a hibáid:) Egyálltalán nem vagy vészes:) A történet nagyon tetszik, olyan aranyos Allen. Szegény Kanda biztosan nem találja a helyét. A következő történetemben Allen x Kanda párosítás lesz, de még jön egy Cross x Allen párosítás is. Gondoltam, írok egy Kanda x Cross párosítású ficit, de semmi jó ötlet nem ugrott be velük kapcsolatban, szóval nem lesz ilyen párosunk. Viszont, ha van valami jó ötleted, akkor rukkolj elő, és én máris teljesítem:) Mivel már van állandó netem, ezért többet tudok lenni az oldalon, így sürübben is dobok neked kritikát.

Szerző válasza:

Szia!

Köszönöm szépen a javítást - megint. Ami azt illeti, ezek az írói véleményes hibák abban rejlenek, hogy mikor megírom, majd feltöltöm, még rendesen döntve vannak a betűk, ergo gondolatokat jelentenek, de utána valamiért normálisan jelenik meg. :( A három pontozásról leálltam a leírásoknál, kivéve, mikor E/1-ben írok, mert szerintem, ott szabad. :)

Még egyszer köszönöm, no emg a kritikát is, élmény olvasni. Ha feltöltöd a története(ide)t, akkor én fogom őket először véleményezni. *.* Legalábbis megpróbálom...

Kanda X Cross...? Nekem van egy ötletem velük kapcsolatban, de ez spoiler.... :D

Nos, ötletem nekem sincs, ám bizton állítom, hogy megoldod te is, mert olyan ügyes vagy. :o)

Nyo, akkor hajrá, én pedig hamarosan töltöm a folytatást, ami tíz oldalasra sikeredett... Nem muszáj átnézni - még ha örülök is neki -, mert nem akarom, hogy bajod legyen írás közben. :"D Jane!

Ui.: a net... az a fránya net... én se szeretem... >:Đ

Dátum: 2011.08.30 2:23

 

Dátum: 2017.07.23 10:32 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt
 1. Úristen, ha Lavi megtudja...Amúgy lány? – szóköz hiány
 2. társa vajon(,) mire készülhet.(?)
 3. Yuu, aki ez áltan(ezáltal) csúszott három
 4. Tudtommal(,) még mindig te
 5. Egyáltalán(…) mi a francnak támadtál
 6. majdhogynem bztos (biztos) volt benne
 7. Fogjátok már be(!) – zengett Kanda
 8. Tényleg...(?) Akkor ti már megint

 

Komolyan! Ez állati, iszonyat humoros a történeted. Annyit röhögtem, hogy majdnem bepisiltem. A szavakkal is állatian bánsz, sokat fejlődtél a kezdetekhez képest – én így látom. Lavi iszonyatosan aranyos, és meglehetősen romantikus a maga módján. Szegény Kandát rendesen megkínoztad – az a sok sérülés... szegényke… Allen jól összezavarodik… már előre látom… Az biztos, rendesen zajlik az élet a történetedben. Szép munka!Szerző válasza:

Szia!

Köszönöm szépen, olyan jó, hogy van, aki átnézi. :D

Lehet, hogy ez nem épp szerény, de szerintem is fejlődtem. Legalábbis visszaolvasva ezt veszem észre, de lehet, hogy csak az egóm homályosítja el a látásomat. :)

Még egyszer köszönöm - mind a lektorálást, mind a kritikát -, s hát igen... Kandát kínozni élvezet, mit ne mondjak, na. :D Lavit szeressük... *.*

Még jövök mással is, jane! :)

Dátum: 2011.09.16 23:02

 

Dátum: 2017.07.23 10:31 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt
 1. Eddig nem E/1 – ben ment a szereplő gondolata – én úgy emlékszem legalábbis - , erre ügyelj, mert zavart okozhat. Pl.:

-         Éjfél után pont tíz perccel léptük át a küszöböt a mesteremmel.

-         Ülj le! – parancsolt rám keményen, mire én csak lehuppantam az egyik legközelebb eső székre.

 1. különbféle porcikáit. – Na, nem bírod a rövidet? – tapintott a lényegre Mester (a mester) ,
 2. Hiába voltam fiú, rám is hatott Mester(a tábornok) vonzereje.
 3. Mégis... mit akartál megbeszélni, (mester, mert nem tulajdonnév és nem is így hívják őt)Mester?
 4. Miért vagy dühös? – tette fel a kérdést (a mester)Mester, mire
 5. fogva-tartott – nem kell kötőjel, külön írjuk
 6. selymet, mindig (a mester)Mesterre emlékeztetett.
 7. Ostoba tanonc, ha (a mester)Mester szavaival kellett volna élnem.
 8. Rajta még rengeteg szöveg – nem szövet?
 9. mint (a mester)Mester.
 10. Mihelyst - mihelyt
 11. Vannak részek (kínzás, nemi erőszak), amelyek 18-as karikásak, így megkérlek arra, hogy a 16-os karikát a 18-as karikára cseréld le, és a megfelelő figyelmeztetéseket is rakd ki, ha még nem tetted volna meg.
 12. Mivel (a mester)Mestert
 13. Rendnek – rendnek, mert nem írod ki teljesen a nevet
 14. Yuunál – kötőjel kell a név és a toldalék közé
Szegény Allen, jól megkínozták. A történetnek ennek a része nagyon sötét hangulatú, kissé depis is lettem tőle. Szép munka, így tovább!

Szerző válasza:

Ez a fejezet Allen szemszögéből íródott (E/1-ben), tehát mindent így írtam. "Mestert" is így említem, nagybetűvel, mivel Allen mestere és Allen sem úgy mondja, hogy "A mester". Persze, sokszor, de alapvetően én így nézem... Szóval Cross másik neve Mester.

Átraktam 18-as karikára. :)

Ok-é, ezentúl neveknél kötőjel (mármint ahova szükséges). :D Ne légy depis, még jön más is, csak mindig mosolyogj! :)

Dátum: 2011.09.23 2:58

 

Dátum: 2017.07.23 10:30 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

 

 

 1. vélkül - nélkül
 2. a személyisége vagy (a)  csak hülyesége miatt,
 3. volna egy kulcslyuk, vagy készítési hiba – nem kell vagy elé vessző
 4. tábornok alkoholizmusának kézzel fogható bizonyítékával – bizonyítékaival, mert az üvegek többes számban van
 5. Yuut – Yuu-t, a dupla magánhangzó esetében van így
 6. Yuut… éppen… Nincs
 7. Márpedig Yuunak a birtokában
 8. közelebb hajolt Yuuhoz
 9. Ellenben, a várakozás – nem kell vessző
 10. egyszer így hívsz, felváglak. – felkiáltójelet tegyél
 11. Ő már csak olyan… zárkózott volt. – ilyen jobban hangzik
 12. Természetesen haragudott. Nem kevéssé. - kevésbé

 

 

Sóhajtottam. Pandának igazat adtam – megint -, mivel nem is tehettem másként. Ha távol tartottam volna magamat Allentől, nem bonyolódtam volna egy ilyen furcsa… ötszögbe, amiben ráadásul négy hímnemű egyed volt, és nem a lány kegyeiért versengtek… - ez nagyon jóJ

 

Felkaptam a fejem az ajtó nyikorgására. Két személy lépett be: Allen és Link. Utóbbi arckifejezése vetekedhetett volna egy citroméval, míg előbbié szinte ragyogott a boldogságtól. – komolyan, nem volnál, téged ki kéne találni:D:D:D Nem tudom honnan jönek ezek, de nagyon jók.

 

Élvezet volt olvasni, nagyon jól írsz. Gondolom, az AFS-re is fel szoktad tenni ezt az írást. Azt szeretném tudni, hogy ott az adminok felsorolják a hibákat? Ha igen, akkor több vagy kevesebb hibát találnak-e benne?

Azért kérdezem, hogy tudjam, mennyire vagyok figyelmes. Igazából még elég kezdő vagyok a bétázás terén, de próbálok jobb lenni.Szerző válasza:

Szia!

Cross alkoholizmusához annyit hozzáfűznék, hogy itt nem az üvegeken van a hangsúly, hanem azon, hogy ott hevernek. Ha többesszámba raknám, áthelyezném a hangsúlyt az üvegekre.... Na mindegy, ez már nekem is sok. :'D

Én sem tudom, honnan jönnek a hülyeségeim, de szeretem írni őket, s ha már ilyen jó visszajelzést kapok, nem leszek zsugori. :D

AFS-re azért rakom föl, mert ott is vannak páran, akiket érdekel, s mivel öt éve odaírok, ezért már csak megszokásból is... Nm, nem mindig. Ha hiba van, de nem akkora horderejű, ami mellett ne lehetne elmenni, akkor felengedik, amúgy visszadobják, küldenek egy levelet, hogy ezt és ezt nézd át (nem részletesen, csak nagy vonalakban). Körülbelül ennyi, bár az enyéimet nem szoktál visszadobni, de nem is reagálnak.

Te nagyon jó admin vagy, az AFS viszont akkora, hogy az ott levő adminok nem foglalkozhatnak túl sokat egy történettel, mivel így minimum két-három nap, mire a feltöltés után visszajelzést kap az ember, hogy felkerült-e az írása vagy sem. Úgyhogy ne foglalkozz vele, nem éri meg. Az pedig, hogy kezdő vagy-e vagy sem, nem idő vagy javítás kérdése; szerintem jól teszed azt, amit, örülök, hogy ilyen jó emberrel van dolgom. :)

Dátum: 2011.09.29 5:11
Dátum: 2017.07.23 10:27 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

A szobában félhomály uralkodott, az egyetlen ablakot is tökéletesen lezárták, holott éjszaka volt már. Fényforrásként egy karcos üvegű lámpa szolgált, mely időnként pislákolt egyet-kettőt, s csodaszámba ment, hogy még működött. A helyiség szürke falaitól csak az egyetlen színes tárgy, egy kép ütött el; a bútorok mind beleolvadtak a kísérteties árnyékokba. – gyönyörűen fogalmazol.

amit pár órával előtte elkezdtek. – amit pár órával ezelőtt félbehagytak –> szerintem ez jobban hangzana

olyan karót nyelt tartással, amit egy deszka is megirigyelhetett volna. – ez nagyon jó!

Nagyon szép fejezet volt. Gratulálok! Köszönöm, hogy elolvashattam!Szerző válasza:

Szia!

Hát.... Azért a gyönyörűtől messze állok, szerintem. Na jó, tisztelem a véleményedet, szóval nem szólok egy szót sem. :)

Megnézem, perpillanat nekem az is helyesnek tűnne, ha Narutót beleírnám a fanfictionbe, annyira nem vagyok képben. :D

Szívesen máskor is! S köszönöm a kritikát! :)

Dátum: 2011.10.01 2:53

Dátum: 2017.07.23 10:26 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

kisebb-nagyobb megszakításokkal,(nem kell vessző) esett az eső, sosem

Komui nem ötkor kelt, mint mások, hanem (ugyanis) le sem feküdt előző éjszaka,

Tulajdonképpen, (nem kell vessző)  évtizedek óta terjeng egy

odaért kemény ágyához, (nem kell vessző)s lerogyott

Maga egy barom.(!)

Allen mellé, (nem kell vessző) s villámgyorsan a hátára fordította.

az-az arc a tükörben… - azaz

- Kinyírlak.(!)

fiatalabbik egy kicsi, de annál - kicsit

- Kizárt.(!)

 

Most mit mondjak erre? Még szép, hogy jó! Bocsi, hogy csak most írok, de kissé le vagyok terhelve neorológiailag - szegény kicsi neuronjaim már teljesen szétégtek:( A történet iszonyatosan jó volt. Allen olyan aranyos volt, de főleg kitartó. Kandát sajnálom, mert nem volt neki soha könnyű az élet. Crosst is imádom, igaz, most nagyon gonoszat játszik, de akkor is szeretnivaló:) Hamarosan jön a következő adag:)

Dátum: 2011.11.11 6:49

Dátum: 2017.07.23 10:14 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Hali, változott a helyzet:) Közkívánatra továbbra is én maradok a moderátorod:D:D:DSzerző válasza:

Hey, eddig is te voltál, ha elvettek volna, én erőszakkal álltam volna ki melletted. :D

Dátum: 2011.12.05 1:33

Dátum: 2017.07.23 10:13 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Kis erőszakos:D Hétvégére akkor jön a javíítókulcs:D:D

Dátum: 2011.12.05 3:11

Dátum: 2017.07.23 10:11 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Sosem mondtam olyat, hogy azt kell tenned, amit mondok:D Nem haragszom, nem vagyok az a sértődékeny típus. A te történeted, tehát azt kezdesz vele, amit akarsz. Nem várom el senkitől, hogy úgy ugráljon, ahogyan azt én akarom, mert ez már diktatúra lenne, és én nem vagyok az a fajta. Viszont lesznek majd olyan adminok, akik nem fogják az ilyesmit szó nélkül hagyni, mert sokan azt hiszik, ők a bétaistenek:D Nyugodj meg, velem nem könnyű összeveszni, nehezen lehet kihozni a sodromból:)Szerző válasza:

Nagyon sajnálom, amiért ekkora pöcs vagyok. :( A vége valószínűleg az lesz, hogy leszedem a történetet innen és AFS-ről is. 1.: nem tetszik. 2.: túl sok a probléma vele/velem is.

Ha arra gondolsz, nem paprikázódtam fel akkor sem, mikor írtam a választ, csak nagyon nem értettem. Na jó, mindegy.

Továbbra is áll, hogy ha nem akarod, ne javítsd, elvégre kibírhatatlan vagyok. Amúgy is csak az idődet rabolom azzal, hogy feltöltök. (Sok hiba, sok idő, sok fáradság.)

Nem kérhetem, hogy ne haragudj, de azért tudd, hogy sajnálom, és rettentően szégyellem magam. :")

Dátum: 2011.12.09 9:56

 

Dátum: 2017.07.23 10:10 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Először is: hülye vagy, amiért ilyeneket hiszel:D Nem vagy idegesítő, és le ne merd törölni innen ezt a frankó írásodat, mert kivégezlek, és valóban megfogok akkor rád haragudni:D Az AFS-ről nyugodtan szedd le, mert az az oldal nem érdemli meg a jó alkotásokat. Sajna, abban igazad van, hogy sok a gond egy irománnyal, ha azt akarjuk, hogy jó legyen, de ez inkább rám vonatkozik, mint rád. A te írásoddal/írásaiddal semmi gond nincs! Attól, hogy vannak benne apró hibák, mert nem nagyok! Attól még nem kell elkeseredni! Na, akkor ez le is van tárgyalva:) Ja és továbbra is én maradok a moderátorod, aki NEM TÖKÉLETES! Puszi:)

Dátum: 2011.12.10 21:43

Dátum: 2017.07.23 10:07 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Szia:D

 

Itt a beígért fejezet javítása, jövő héten ismét jön egy adag:D

Az olasz galambok résznél könnyesre nevettem magam:D De az nagyon durva volt annak az asszonynak a részéről az, ahogy Allent öregapónak nézte:D:D Ráadásul Kanda az valami hihetetlen volt:D Nagyon sokat nevettem a többi résznél is, pl. a borult szó részletezéséé is, amikor Allen „megzavarta” a kávézó olaszokat:D Nagyon tetszett, grat:D

 

 

 

már tudta(vessző) mi fog következni, mégis meglepte,

 

Tudta, hogy nincs ideje kitérni(vessző)  vagy kivédeni.

 

Az a néhány csempe, amely még a falon lógott, szilánkokra esett (hullott) szét, melyekre apró vérpöttyök estek.

 

Fogalmad sincs, mit jelent – folytatta minden további nélkül, majd még egyet vágott a falba, közben (a) tekintetét szorosan Allenen tartva (tartotta). – Takarodj innen, amíg szépen mondom. (!)

 

vont, és amolyan igazi kandayuu-s stílusban, nagyívben tett rá. – így nyugodtan lehet használni ezt a kifejezést, mivel melléknévként akartad feltüntetni, jobb ha idézőjelbe és egybeírod; Harry Potter kötetekben lehet ilyenekkel találkozni:D

 

Eleinte nem értette (az)  okát, de amint a mosdókagylóra esett pillantása, rögtön megtalálta a probléma forrását:

 

- Pofa be(vessző)  és fuss!

 

néhol felborogattak(vessző)  vagy összezúztak a nagy fogócskában.

 

- K-kérem, ne bántson! Jaj, Steve, félek! – rimánkodott(vessző)  és jajgatott egyszerre a „bátor” vállalkozó, aki időközben férfiasan tényleg a gatyájába csinált.

 

Finoman, kecsesen lépdelt, hajolt, tornáztatta izmait, mikor ugrott(vessző)  vagy éppen hasra vetette magát a felé közeledő halálosztók előtt.

 

túl közel ment hozzá.- Gyerünk már, Tökmag! - szóközhiány

 

- Allen a nevem, te szemét! – Mondatát épphogy be tudta fejezni, ugyanis a következő pillanatban berepedt előtte (a)  fal, amelyen lógott, s egy hatalmas

 

 közben aktiválta (a) bal karjában lévő ártatlanságát, ezzel megmentve saját életét.

 

Ám a válaszra nem maradt idő. Kanda elveszítette nem túl hírek (híres)  türelmét, s ezért a megmozdulásáért, minimum nyolc darabba vágta a lényt, amely csakhamar porrá vált.

 

Zuhanyozni (vessző) és aludni akart.

 

Dátum: 2012.09.07 9:36

 

Dátum: 2017.07.23 10:05 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Szia:)

 

Itt a beígért/kissé megkésett adag. Nagyon tetszett a fejezet, így tovább!

 

 

Sokféle látványosság található Velencében, kezdve az épületekkel. – szerintem egybe írd ezt a két mondatot, mert külön írva eléggé döcögős, nem olyan gördülékeny.

 

- Polgármester úr… - a párbeszédvonalnál csak fel szeretném hívni a figyelmedet arra, hogy itt rövid és nem hosszú, erre ügyelj, mert sok adminnak ez nem tetszik; a mondat elején lévő párbeszédvonal mindig rövid, de valójában annak is hosszúnak kell lennie, sajnos, a word szövegszerkesztők és a weboldalak miatt ez nem igazán lehetséges.

 

- Értse meg, polgármester úr, hogy az emberek élete volt a tét… - próbálkozott még utoljára – itt is rövid a párbeszédvonal.

 

Természetesen a dolog vége nem volt más, minthogy együtt kellett menniük,

 

hogy az amúgy minimumtizennégy (egybe írtad – minimum tizennégy) órás utat vonattal,

 

Allen a kényszermegállás miatt felemelkedett ültéből(vesző)  és egyenesen Kandára esett, akinek combsérülése mindezt nemigen díjazta.

 

részen végig ment (egybe írjuk – végigment) (az) ujjaival, semmit nem hagyott ki.

 

Kanda meglepődött, milyen jól esik (egybe – jólesik, külön írva mást jelent, pl. jól esett le a földre) neki az ápolás.

 

- Miért nem? – döbbent meg. (nem kevéssé – ez nem kell) – Ha nem póker, akkor mi?

 

magának két kettest, az az (egybe – azaz) a legkisebb párt leosztania,

 

alázza porig kártyában.Szemet szemért… - szóközhiány

 

- Nem, jól van. Mond (Mondd), Lenalee…

 

– Mond (mondd) csak, Yuu, eddig hánynak ajánlottad fel magad?

 

 

Dátum: 2012.10.05 10:22

Dátum: 2017.07.23 10:04 [Jelentés írása]
Cím: Az első ötvenhét perc... Kritikus: Lion Aláírt

Hali:D

Itt a beígért kriti:D

s amikor a lélek felszabadul a test béklyójából

 1. rimánkodott(vessző)  és jajgatott egyszerre a
 2. Tudta, hogy nincs ideje kitérni(vessző)  vagy kivédeni.

Az első ötvenhét perc

 1. hanem inkább... sajnálat. (, v)Vagy inkább szánalom.

Ezeknél a javításoknál hibáztam, ahová írtam, hogy kell vessző, oda falában nem kell. Ezer bocsánat!

 

 1. emlékező tehetségét, nem tudta megállapítani(vessző) mit mondott Kanda,
 2. egyes-szinttű – nem kell kötőjel
 3. hármas-szinttű – nem kell kötőjel
 4. Allennek megindulni, de öt lépés után a fiú elájult.” – idézőjel felesleg
 5. Allennek fogalma sem volt róla(vessző) hol lehet.
 6. ha leül, és megvárja – nem kell vessző
 7. „Teltek-múltak az órák – idézőjel felesleg, sehol nem látom a párját...
 8. Allen jól hallhatóan fellélegzett. - Hála az égnek - mormogta félhangosan. – helytelen párbeszéd alkalmazás, nyomj egy entert a párbeszéd elött vagy így írd: Hála az égnek, gondolta megkönnyebbülten.
 9. néztem meg utoljára. Bocsásson meg! - Allen legyintett rá, aztán elgondolkozott. – mivel a fürkész beszél, ezért így helytelen; amit Allen csinál vagyis cselekszik, azt kezd új sorban.
 10. Mit sze- kicsim? – sze...
 11. S-SEGÍTSSS... - A fa! A fa susogta neki! Allen felnézett az öreg tölgyfára, majd tenyerét a törzsére helyezte. Amint ezt megtette, a fa mintha sóhajtott volna egyet. - ÉRTÜNK JÖTT... M-MINDÜNKÉRT... F-F-F-ÉLÜNK...

- S-SEGÍTSSS!

 Allen először nem tudta, honnan jön a hang. A fa! A fa susogott hozzá! Felnézett az öreg tölgyfára, majd tenyerét a törzsére helyezte. Amint ezt megtette, a fa mintha sóhajtott volna egyet.

- ÉRTÜNK JÖTT... M-MINDÜNKÉRT... F-F-F-ÉLÜNK... -> ezt inkább így írnám, a párbeszéd lényege, hogy a beszélő illető hogyan mondja el a mondandóját.

 1. egy sose-jártam-itt helyen! – „sosejártamitt’ -> így tuti nem köthet bele senki
 2. Kanda előbb sóhajtott, utána rövid mondatokban elmagyarázta. (kettőspont a pont helyet, és üss egy entert) - A démon hármas szinttű. Képes illúziót létrehozni, de nem elég hiteleset ahhoz, hogy mi, ördögűzők észre ne vegyük.
 3. mélyebb, sötétebb tónusú hang. ( , ami a) Cross tábornoké (volt.)!

Komolyan mondom/írom állati jó lennél valami horror film rendezőnek:D  Tök jól leírtad a hulla filing, nem emberi és volt fürkész csávót – na ezt jól megfogalmaztam, mi?:D Nagyon durva, tényleg félelmetesre sikeredett:D

Mint mindig, állati jól fogalmazol, minden egyes jelenet lepereg képekben a szemem előtt:D Már nagyon várom a folytatást:D

Láttam, hogy a másik oldalon is fent van a történet:D Az ottani adminok még mindig figyelmetlenek vagy csak lusták jelezni a hibákat. Nem baj, itt vagyok én, a hős, ki megmenti Terra királylányt a csúf, gonosz hibáktól:D Oké-oké, tudom, elég eszetlen vagyok:D

Tök jó, én írtam az 50. kritikát:D

Dátum: 2013.02.03 12:55

Dátum: 2017.07.23 10:03 [Jelentés írása]
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.