Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.
Cím: Prológus Kritikus: Lion Aláírt

Ez a történet nagyon érdekesen indúl, nem nagyon rajongok a naruto fifkért, kivéve az itaxsasu sztorikért. Igaz, csak az elejébe olvastam bele, de számíthatsz tőlem kritikára (adminként és egyszerű olvasóként is). Ha lesz egy kis szabadidőm, jelentkezem:D Biztatásképpen megy egy 10-es is:DSzerző válasza:


Szia!
Örülök, hogy írtál, a folytatás azért már egy kicsit izgalmasabb lesz - reményeim szerint :)
Igazán a sztorinak nem sok köze van a Naruto-hoz (legfeljebb a szereplők, meg néhány egyéb dolog), na, de ez később úgyis kiderül :D
Köszönet a biztatásért! Hamarosan jelentkezem a következő fejezettel!

Dátum: 2012.04.17 7:20

 

Dátum: 2017.07.29 11:59 [Jelentés írása]
Cím: Prológus Kritikus: Lion Aláírt

hogy ígértem, itt jövök egy kritikával. Nagyon tetszik, és legfőképpen érdekes a sztori. Tetszik az, ahogyan bemutatol mindent és mindenkit, ráadásul nagyon közvetlen stílusban írsz, ami nagyon jó:D Helyesírási hibáid nincsennek, bár egy-két jelentéktelen vesszőhibád és párbeszéd hibád van (nem kérem, hogy javítsd, csak felhívtam a figyelmedet erre):

- Ch! – csak ennyit mond a srác, mielőtt ellép előlem és elindul az őt figyelő lány irányába, majd mindketten eltűnnek az udvarra vezető ajtó mögött.- - Ch! – vágta be a srác, mielőtt ellép előlem

 
Az emberek hittek a sötétség teremtményeiben (vessző) és félték őket, még az alsóbbrendű, csúszómászók formáját magukra öltő, gyenge szellemek is nagy riadalmat keltettek a lakosok körében.

Ez a nyár és az elkövetkező tanév rengeteg ember életére lesz hatással, változtatja meg azt, vagy épp fordítja ki teljesen, nagyon sok emberét, köztük az enyémet is. - itt szóismétlésed van, az emberek esetében leírt változásokat már leírtad egyszer.

Hamarosan jön a 2. fejezethez is a kritikám:DSzerző válasza:


Szia!

Köszönöm, hogy írtál, nagyon örülök neki. Ahogy annak is, hogy tetszik a történet, a stílus. Jó ezt "hallani" :)
Ami az általad megjelölt hibákat illeti, hálás vagyok, hogy kiírtad, így legalább tudom, mire kell még inkább odafigyelnem a jövőben. Bár bevallom, a vesszőkkel néha hadilábon állok. De már tanulom :)
Az utolsó mondat valóban szóismétlés, nyomatékosítani, vagyis inkább kiemelni akartam azt a részt - azt hiszem, rossz ötlet volt.

Remélem, a történet alakulása később is tetszeni fog! :D

Dátum: 2012.05.14 14:19

 

Dátum: 2017.07.29 11:59 [Jelentés írása]
Cím: Prológus Kritikus: Lion Aláírt

Szia!

 

Sajnos, itt már több hibád van. Ebben a fejezetben több adagban kapod meg a javításokat. A sztori jó, így tovább!

 

 

Még csak délelőtt tíz óra múlott pár perccel van, és már harminchat fok, egek! - Még csak délelőtt tíz óra múlt pár perccel, és már harminchat fok van, egek!


Nagyot nyújtózva kelek ki az ágyból(vessző) s dörzsölöm ki szemeimből a fáradtságot, hiszen hajnalig tartott a tegnapi buli.


Ahogy hajamat szárogatom(szárítom), a derekamon szintén egy narancsszínű törölközővel, körbehordozom tekintetem a szobámban. - ezt a mondatot olvasd át, mert nekem így értelmetlennek tünik egy kicsit


Ahogy ez megint eszembe jut, kezeim lehanyatlanak(vessző) és megszorítják a törölközőt, 

 

szomorú tekintetem a Napra emelkedik… otthon, milyen rég is volt.

miután egyedül voltam(vessző) és a keresztapám nem volt alkalmas a szülői feladatok ellátásra

Ebből is láthatjátok, hogy nem vagyok éppen mai gyerek,(pont) (M)megvakargatom tarkóm, miközben (a) hatalmas óceán kék szemeimet összezárva egy széles vigyor ül ki (a)(vessző) vágásokkal tarkított arcomra.

Gyorsan az egyik földön heverő kupac tetejére dobom a törölközőket(vessző) és kihúzok egy-két ruhát a mellette lévő halomból, alaposan megszaglászom, hogy nem-e kell másikat keresnem, de úgy döntök, mára még jó lesz.

Ahogy kilépek a villából a benti, kellemes, légkondis levegő után arcomba tódul a kinti meleg, kissé megszédülök, bal karom pedig magától emelkedik szemeim elé, hogy óvjon a Nap vakító sugaraitól. - ez a mondat így nincs rendben, kissé zavaros

Lassan megszokom idekint, és elindulok a napernyő árnyékában ücsörgő Inuzukához, aki jóízűen kortyolgat ('most már' nem kell) most már valami koktélt, felteszem, nem alkoholmentest.

Minden vágyunk, hogy néha kiszakadjunk ebből a villából, hogy elmehessünk, hogy legalább pár órára kitörölhessünk mindent, hogy ne kelljen gondolkodni. - sok a 'hogy'

– Alig két hét múlva kilencedike lesz – mormolom már a dinnyének. (-)Sh, ez hideg! –kötöjel nem kell oda) Hideg, hideg, hideg!

- Idióta! – Hogy mit mondott?! - 'Hogy mit mondott?!' mondat itt nincs jó helyen, mert párbeszédnél vannak szabályok, ezt új bekezdéssel korrigáld.

- Ismételd meg! – pattanok fel rögön(vessző) és kapok a pólójához.

Na, ne szórakozz velem! – )kötőjel nem kell) Higgadj már le! Talán nem kellett volna úgy nekiesned, mint aki két hete nem evett – morog. – A fagyasztóból hoztam.

- Gondoltam, így gyorsabban lehűl – okoskodik. – De aztán elfelejtettem, hogy beraktam. – Na, most akkor ki az idióta? – (kötőjel nem kell) Szóval július kilenc – csendesedik el, miközben újra közös barátunkra téved ellenséges tekintete. Jó, elismerem, ők ketten nincsenek olyan jóban, igazából a srác csak nekem barátom, Kibával mindössze csak… ismerik egymást; igen, ez az, ismerik egymást.

- Az első pár évhez képest sokat javult a helyzet – mormolom(vessző) közben a dinnyemagokat szemezgetve. – Legalább már nem gyilkol.

- Gondolom, amíg nem jön valaki, akinek sikerül legyőznie(vessző) és megölnie – rántja vállát az Inuzuka.

A szülei mindketten szellemek voltak, kutyaszellemek, hogy pontos legyek, így ő tisztavérű szellem(vessző) ellentétben velem és Gaarával.

Még az enyémnél is rövidebb, vörös haja van, világos bőre, és neki tényleg van tetkója. - Vörös színű haja még az enyémnél is rövidebb. Világos bőre volt, és neki tényleg van tetkója.

 

Ha valami nem oké, szólj!

LionSzerző válasza:

Szia!

Hú, ez egy hosszú kritika, rengeteg hibára világítottál rá, amit egyrészt nagyon köszönök, másrészt, hát, kicsit szégyenlem magam.
A legtöbb általad megjelölt hibát (mint a fura mondatok, vesszők, párbeszédhibák) javítottam, viszont - ha nem haragszol - volt egy-kettő, amit meghagytam olyannak, amilyen volt. Ilyen például az elején a "szárogatom", szerintem ez csak egyénfüggő, ki, hogy használja a szót, úgy értem, ez Naruto stílusa. De nyugodtan javíts ki, ha tévednék! A másik pedig ez a mondat:

Megvakargatom tarkóm, miközben (innen kihagytam az "a"-t, amit javasoltál) hatalmas óceán kék szemeimet összezárva egy széles vigyor ül ki (innen is kihagytam az "a"-t) (és bocsi, ha ostobának tűnök, de nem értem, miért kell ide vessző) vágásokkal tarkított arcomra.

Egyébként minden mást javítottam :)

Még egyszer köszi a kritikát, sokat tanultam belőle!

Dátum: 2012.06.01 5:00

Dátum: 2017.07.29 11:57 [Jelentés írása]
Cím: Prológus Kritikus: Lion Aláírt

Annál a mondatnál nem kell a vessző, azt véletlenül bigyesztettem oda, elnézést. És nem kell semmi miatt szégyenkezned.Szerző válasza:


Köszönöm :)

Dátum: 2012.06.01 14:19

 

Dátum: 2017.07.29 11:57 [Jelentés írása]
Cím: Prológus Kritikus: Lion Aláírt

Szia:D Itt a beígért javítókulcs. Bocsi, hogy eddig tartott.

 

 

Nem szereti az embereket, (nem kell vessző) egyáltalán (egyáltalán szót tett a mondat elejére, sőt, talán nem túlzás

 

 féltek tőlünk, féltek(vessző)  és átkoztak minket.

 

 Megszületett a gonosz, a démon, akit az emberek mindig is látni véltek bennünk, eljött(eljött – ezt a szót, vagyis amit ezzel akarsz mondani, bővebben írd le, mert így értelmetlen.

 

 Irtani kezdte a halandó falvakat, a fél-lényeket, (nem kell vessző) és a gyengébb, alacsonyabb rendű szellemeket, mindent elpusztított, (nem kell vessző)  és mindenkit, akit csak tudott.

 

 Ő volt a keresztapám, mellénk szegődött (vessző) és megtanította nekünk,

 

Na, (nem kell vessző) persze, szerintem csak elege lett belőlünk.

 

 hogy tovább indulunk észak (nagybetűvel írjuk - Észak)  felé, de miután kiderült az

 

Kibával ekkor találkoztunk, (nem kell vessző) a visszaúton, épp amikor eltemette a családját (vessző) és bosszút esküdött a csúszómászó ellen,

 

Még, hogy(nem kell vessző)  az embereket semmi sem köti össze;

 

míg Kiba szerint a fekete hajú csak egy elkényeztetett, sznob(vessző)  szépfiú, mindenféle tehetség nélkül, bunkó, arrogáns,

 

Ilyenek például: a vízi démon, Suigetsu; a szintén magának való, (nem kell vessző)  Juugo;

 

 Ad (vessző) és (és nem kell)  vesz, befektet és elcserél, ki tudja,

 

    - Ez… ez… - nyögöm elveszetten.

 - Ez… ez… - nyögöm elveszetten. – ezt dupláztad

 

rajta kívül csak akkor léphet be más, ha ő ott van (vessző) és engedélyezi ezt. Szerző válasza:

Szia!
Bocsánat, hogy csak most, de végre sikerült kijavítanom az általad megjelölt hibákat, köszönöm.
A duplázást hagytam csak, mert azt szerettem volna vele kifejezni, hogy Narutóra pillanatnyi dadogás jött rá :)
Még egyszer, köszi, és remélem, a sok hiba ellenére azért tetszett a fejezet!

Dátum: 2012.10.06 13:24

Dátum: 2017.07.29 11:55 [Jelentés írása]
Cím: Prológus Kritikus: Lion Aláírt

Tes, itt a javítani való:D Elég kevés hibát találtam:D

Nagyon tetszett eddig, főleg Itachi:D

És, hogy mi történt ez után? - ezután

 

mert mindegy, hogy a fiú milyen mélyre süllyed a saját maga (által) kreált pokolban,

 

- Halljam, miért zavarsz engem! – mordult újabbat a férfi, - mordult fel újra

 

a mennyezet felé és sóhajtott fel gondterhelten. - felsóhajtott

 

  - Történt valami, Itachi-san? – Itachi san

 

- Akkor – élénkült fel a vigyorgó Kisame –(vessző) jobb, ha mi szerezzük meg

 

Dátum: 2012.12.09 10:54

Dátum: 2017.07.29 11:54 [Jelentés írása]
Cím: Uchiha Sasuke (part IV) Kritikus: Swichy Aláírt

Szia! Nagyon jó a történeted, nagyon szépen van megfogalmazva! Várom a következő fejezetet, remélem mihamarabb érkezik Zavarban van További jó munkát a történethez, és feljegyezhetsz a rendszeres olvasóid listájára! Kacsintás 

Üdv! Swííí

Dátum: 2014.04.12 4:22 [Jelentés írása]
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.