Kritikát kapja: A vágy itala
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.
Cím: Fejezet 1 Kritikus: Terra Aláírt

Szia!

Bevallom őszintén, először ezt a történetet olvastam, és kicsit sem értettem, hogy Lavi az elején miről veszekszik Kandával, de a másik sztori olvasásával együtt meg is világosodtam. :)

Nos hát... Az első reakcióm az volt, hogy hű. Félig-meddig helyeslő értelemben. Kezdeném a számomra pozitív tulajdonságokkal:

- Jók a leíró részeid, kellőképpen változatos mondatok és szóhasználat jellemzi őket, ettől élvezhetőek.

- Úgy vélem, volt ráció a 18+-os részekben, ami külön pirospont, sokszor ugyanis el szoktak szállni az írók, és teljesen kicsavart pózokat, lehetetlen mozdulatokat adnak a szereplőknek. Kicsit bambultam a hármas felálláson, ami néhol eléggé logikátlanul jött ki (nem pont így akartam fogalmazni, de máshogy meg nem megy... Szóval lényeg, hogy az elképzeléshez azért meg kellett dolgoztatnom a fantáziámat.)

- Tetszenek az emberi megmozdulások. Nem csak vannak és le van írva, hogy mi történik, hanem kicsit részletesebbek a testi reakciók.

Huh, hát, most jön a negatívum számomra:

- A jellemek nagyon ki lettek csavarva, és sehol sincs jelezve az OOC, amire megkérnélek, hogy pótold! Félrevezető másokkal szemben, hogyha nincs feltűntetve.

- A történet számomra ott kapott törtést, hogy a pszichológiai rész majdnem teljesen hiányzik. Nincs igazán átmenet sehol. Lavi az elején dühös, a közepén dühös, a végén beleveti magát mindenbe, de azért még dühös. És ekképpen nincsenek magyarázva a tettek sem, amit nagyon hiányolok. Allen és Kanda részéről az OOC miatt nem tudok mit mondani, de Laviba több erőt kellett volna felketetni (leglább két oldalig). Ez nem letolás akar lenni vagy valami, csak jótanács - élvezhetőbb lenne a sztori, ha némi kraft helyett a háttér is ki lenne dolgozva.

És amivel nem tudok mit kezdeni, mert se nem pozitív, se nem negatív nekem:

- PWP-szagú. Nagyon. Az előzmény külön történetben, ami nem baj, de konkrét történet mégsincs, csak egy cselekmény fut végig (szexuális tartalmú jelenet), ami nem tekinthető cselekményszálnak. Nálam ez már súrolja a PWP-határt, de ez gondolom mindenki egyéni ízlése alapján dől el.

Őszintén szólva, örülnék, ha kerítenél neki valami történetet, ahol kicsit kibontanád a sztorit, a szereplőket, mert így, ez a két fejezet kevés. Jó az elgondolás, csak szeretnék többet olvasni, no :D

Mindent, amit itt leírtam, nem a rossz szándék vezérelt, tényleg csak tanács-jellegű, amit vagy megfontolsz, vagy nem. Remélem, olvashatok még tőled, nagyon ígéretes írónak tűnsz! :)

Terra

Csak így, és még tovább! :DSzerző válasza:

Köszönöm a kritikát és az észrevételeket. Igazából nem állt szándékomban folytatni az írásomat, és szerintem nem is fogom, de azért jól esik, hogy elnyerte a tetszésedet. A két D-gray manes ficcemet ne keverd össze, mert mind a kettő különböző sztori, semmi közük egymáshoz. A jó kívánságaidat köszönöm, és neked is további sok sikert az íráshoz.:)

Dátum: 2015.03.03 19:42 [Jelentés írása]
Cím: Fejezet 1 Kritikus: Leonetta Aláírt

még akarok. Írjál még többet!

Dátum: 2015.02.28 11:54 [Jelentés írása]
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.