Kritikát kapja: A megváltozott érzések
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.
Cím: Fejezet 5 Kritikus: evelyn Aláírt

Szia!

Már nagyon kíváncsi voltam, hogy miként fog folytatódni a történet. Draco tényleg szereti ezt a féleszűt, de ettől még őszinte. Pont olyan mint Perselus, mind a ketten kegyetlenül őszinték, de nagyon tudnak szeretni. Nos Ron legalább belátta, hogy elcseszte és, hogy most tényleg mélyen belegyalogolt Harry lelkébe, de ettől még mind a ketten tudják, hogy Harry nem fog megbocsájtani vagy nem könnyen és nem hamar. Draco úgy tűnik, hogy hiába szereti a vöröst, megérti Harryt is és csodálja azért, hogy képes volt úgy elsétálni, hogy nem átkozta meg Ront. Abban is igaza van, hogy Perselus ezek után még jobban fogja kínozni az óráin, viszont annyira jó volt hallani, hogy nem Grangernek hanem Hermionenek hívta, és az is igaz, hogy valószínűleg Harry pártjára fog állni. Miután ezeket megbeszélték, visszatértek a kastélyba és hazamentek a szünetre. Perselus pedig megkereste Harryt. Tényleg ismeri a fiút, végül is egész életében Perselus vigyázott rá, vagyis mióta belépett a varázsvilágba és nem csak vigyázott rá, de figyelte és védte is. Pontosan tudja, hogy mennyire érezte magát rosszul amikor egykori barátja azokat az ocsmányságokat vágta a fejéhez, pont ez az oka annak, hogy utána a fiú után ment és nem vissza a kastélyba. A közöttük lezajlott beszélgetés tetszett. Tetszik, hogy most már nem olyan a kapcsolatuk mint régen volt és a csók, na erre nem számítottam ennyire hamar, de örülök neki, mert így legalább tudják, hogy ott vannak egymásnak. Hm és az öreg végre nem akar beleszólni a kettejük dolgába. Csak nem ébredt rá végre, hogy néha bizony hagyni kell a dolgokat a maguk útján haladni és nem szabad belefolyni különben az ellenkező hatást fogja elérni. Nos kíváncsi vagyok, hogy miként fog telni az idő számukra, mit fognak éjszaka a pincében csinálni, mikor fogják észre venni a többiek, hogy valami nincs rendben Harry és Ron között és meg fogják-e kérdezni tőlük ha már észre vették. Arra is kíváncsi vagyok, hogy Hermione mikor fogja összerakni a dolgot a fejében, mert egy biztos neki nem kell semmit elmondani, elég lesz annyi, hogy Ron próbálkozik, Harry idegennek tekinti és Perselus kegyetlenebb lesz a vörössel az óráin és Hermione tudni fogja, hogy miért. Hallva Harry magyarázatát, hogy miként érte el, hogy Hermione és Ron ne legyen veszélyben méginkább szemétnek tartom Ron fröcsögését, mert Harry saját magát is feláldozta volna csak, hogy őket biztonságban tudja, ezek után őt hibáztatni elég szemét húzás volt tőle. Nagyon nagy érdeklődéssel várom a következő fejezetet :D Puszi

Dátum: 2016.08.01 16:49 [Jelentés írása]
Cím: Fejezet 4 Kritikus: evelyn Aláírt

Szia!

Szegény Harry, most annyira sajnálom őt. Ron egy nagy seggfej, mindig is az volt, de most tényleg túllőtt a célon. Draco igazán remek fiatallá érett, hogy képes még így is kitartani Ron mellett, de azért jobb ha vigyáz a vörös, mert Draco sem fogja sokáig elviselni ezt a fajta viselkedést, de igazán szeretheti, hiszen elfogadja őt a hibáival együtt is. Mert az igaz szeretet arról szól, hogy elfogadjuk a másikat olyannak amilyen. Ron soha nem gondolt bele abba, hogy milyen élete volt Harrynek, őt csak az érdekelte, hogy a híres Harry Potter legjobb barátja lehetett és mivel Harry mindig mindent megbocsájtott neki, azt gondolta, hogy neki mindent szabad, mert Harry úgyis meg fogja bocsájtani, hiszen sokáig kellett nélkülöznie a barátokat így nyilván nem fogja csak úgy eldobni az első igazi barátot, de most nagyot tévedett. Én most azt kívánom Ronnak, hogy legalább a családjának a maradék tagjai megtudják, hogy miket vágott Harry fejéhez, hogy ő is megtapasztalja azt amikor őt vádolják és szidják és vágnak olyat a fejéhez ami mélyen belül hatalmas sebeket okoz. Megérdemelné, hogy a többi Weasley és Hermione alaposan lehordja, de mivel Harry nem fogja elmondani senkinek csak azt fogják tudni, hogy már nem barátok többet, de azt, hogy miért már nem. Ebben a háborúban aki a legtöbbet veszített és aki a legtöbb áldozatot hozta az Harry és Piton. Ron a fasorban sincs tőlük még úgy sem, hogy Ginny halott, George egyik füle oda és nyilván a többiek szereztek maguknak sérüléseket, de egészen biztos, hogy egyikük sem mondta vagy gondolta volna azt, hogy Harry tehet az egészről, azt meg főleg nem, hogy bárcsak meghalt volna. Na ezért utálom Ron Weasleyt én teljes szívemből. Remélem, hogy Harry ezen hamar túl fog jutni. Lehet, hogy Ront elvesztette, de van a kastélyban egy olyan ember akire számíthat és aki vigyázni fog rá amíg az életük fénye végleg el nem alszik és ha bátrak, akkor egymás mellett megtalálhatják a boldogságot és nyugalmat. Azt a békét amit együtt harcoltak ki a világnak. Hm kíváncsi vagyok, hogy miként fog telni ez a kis pihenő az iskola kezdés előtt, hogy Draco szóvá fogja-e tenni Ronnak a hülyeségét, hogy a Weasley család tagjai rájönnek-e mi történt, esetleg lesz-e elég bátorsága a vörösnek, hogy beszámoljon a családjának, hogy miket vágott Harry fejéhez vagy lapít majd tovább és nem beszél senkinek. Egy dolog biztos Harry nem veszített sokat azzal, hogy végleg megszakadt a vörössel a barátsága, hiszen Ron mindig is féltékeny volt rá és az első adandó alkalommal elfordult tőle, az ilyen ember nem igaz barát. Jobb lesz Harrynek nélküle, vannak mások akik bizonyították, hogy igazi barátok a számára. Nagyon kíváncsian várom a folytatást :) Ez a rész is remek volt, élveztem olvasni :) Köszönöm a friss fejezetet és nagyon várom a következőt, puszi :)   Szerző válasza:

Köszönöm a kritikád :D

Nagyon örülök, hogy tetszett neked.

Nem terveztem, hogy Ron odaáll a családja elé és bevallja miket vágott Harry fejéhez, de mást terveztem. Megmondom őszintén, az hogy Ron odaálljon mindenki elé és elmondja mit tett eléggé lehetetlen, mivel szerintem nincs annyi bátorsága. 

Igyekszem a következővel

Puszy

Dátum: 2016.07.19 8:02 [Jelentés írása]
Cím: Fejezet 3 Kritikus: evelyn Aláírt

Szia!

Ez annyira szép és annyira megrendítően szomorú volt, annak ellenére, hogy tényleg vége a kegyetlen csatának, de ott a remény, már csak élniük kell vele, de hosszú idő fog eltelni addig amíg el tudják feledni a sok fájdalmat és szenvedést. Voldemort tényleg túlságosan elbízta magát, nem számított rá, hogy Harry Potter erősebb nála, nem számított rá, hogy tud a lelkének darabkáiról és főleg arra nem számított, hogy azokat el is tudta pusztítani. Nagyon sokat szenvedett a fiú és nem csak Voldemort miatt, megedzette az élet kegyetlensége, a sok fájdalom, a magány az elutasítás, de mostanra tudja, hogy ki az igaz és hűséges barát számára akire mindig számíthat, aki nem fog ellene fordulni. Nem hiszem, hogy Ronnal újra olyan lesz a kapcsolata mint régen, hiszen gyakorta előfordult, hogy hátat fordított neki, ítélkezett felette és nem viselte el, hogy Harrynek nem kellett a szerelme. Hermione és Neville viszont bizonyították, hogy valóban igaz barátok, ahogy Charlie Weasley is. Sajnálom a sok halottat, de végre a túlélők elkezdhetik újra építeni az életüket egy biztonságosabb és békésebb jövő felé tekinteni. Ami Harryt és Perselust illeti remélem, hogy az ő kapcsolatuk is mélyülni fog, Perselus már rájött, hogy a régi gyűlölete a fiú iránt elszállt, talán nem is volt ott, csak az apa iránt érzett gyűlölete mardosta és a fájdalom Lily elvesztése iránt. A petronusuk alakja a jó példa erre. Ők ketten jobban hasonlítanak mint azt bárki hinné és egymás támogatásával, segítésével ők is újra kezdhetik, csak hinniük kell abban, hogy ez a béke és a remény ami épp csak megmutatta magát az övék lehet, nem kell elveszíteniük csupán élni a lehetőséggel. Talán egy új élet egy új helyen csodákra képes, talán ha változtatnak és máshova költöznek ahol nem a rossz emlékek jutnak eszükbe akkor ők is megtisztulnak majd és boldog, nyugodt életet élhetnek. Érdekes volt Perselus elbeszélésében látni a dolgokat, de így persze Ronról és Dracoról nem tudtunk meg semmit, viszont sok egyéb másról igen. Például, hogy Blaise is velük vészelte át az ünneplést. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő részben, fel fog-e tűnni a színen Ron, hogy bocsánatot kérjen vagy nem is fog Harry felé nézni. Arra is kíváncsi vagyok, hogy el tűnt-e Harry hátáról a jegy, mert arról nem hallottunk semmit, hogy mi van Bellával, ha ő nem halt meg és sikerült meglépnie akkor még lehetnek kellemetlenségei Harrynek. Imádtam ezt a fejezetet, kíváncsian várom, hogy milyen lesz ezek után a kapcsolata Harrynek és Pitonnak, én szeretném ha komoly lenne, mert már nem tudom elképzelni, hogy ők ketten ellenségesek legyenek egymással. Köszönöm a frisst már most nagyon várom a következő fejezetet :) Szerző válasza:

Szia,

Köszönöm szépen. Megvallom őszintén mikor feltettem a fejezetet, nem hittem volna, hogy ilyen szép kritikát kapok. Kicsit féltem ettől a fejezettől.

Ron felfog tűnni a következő fejezetben, hogy miért az majd kiderül, de felfog.

A többi meg majd kiderül :D

Örülök hogy tetszett és köszönöm a kritikád.

Amint tudom és lesz rá időm felteszem az újat.

Nevetés

Dátum: 2016.07.09 7:52 [Jelentés írása]
Cím: Fejezet 2 Kritikus: evelyn Aláírt

Szia!

Érdekes dolgok derültek ki a fejezetből. Én az eredetiben sem szerettem Ront és itt is bizonyította, hogy nem igaz barát. Valahogy meg sem lepődtem azon, hogy Ron így viselkedett Harryvel, mindig is féltékeny volt. Elhiszem, hogy elnyomva érezte magát, hiszen ő volt a legfiatalabb fiú testvér és soha nem tudott kitűnni közülük semmiben, aztán a barátja lett a híres Harry Potternek aki mellett még annyira sem tudott kitűnni, de ha igaz barát lett volna akkor látta volna, hogy Harry utálja azt a figyelmet ami ráirányult és nem fordított volna neki hátat amikor mindenki más igen. De Hermione mindig mondogatta, hogy az érzelmi és értelmi színvonala még egy teáscsészénél is kevesebb. Ebben a történetben pedig még rá tesz egy lapáttal azzal, hogy olyan mint egy gyerek, egy akaratos gyerek, aki hisztizik és megsértődik ha nem az van amit ő akar. Teljesen jogosan akadt ki Harry azon, hogy Ron állandóan nyafog, főleg mert nem ő kérte, hogy a barátai tartsanak vele, de Ron soha nem tett semmit azért, hogy jobb legyen bármiben is vagy jobbá tegye a saját helyzetét. Olyan mintha azt várta volna el, hogy mások tegyék meg helyette. Azon nem lepődtem meg, hogy Ron vallotta be Harrynek a szerelmét amit a másik elutasított, de igazán meglepett, hogy mégis, hogy a fenébe sikerült összejönnie Dracoval. A szőke fiú ennél azért értelmesebbnek tűnik. De nem baj, főleg akkor ha a szöszi egy kis értelmet tud a fejébe verni. Annyira tudtam, hogy Hermione nem a professzor által mondottakat körmöli olyan bőszen, ez annyira rá vall, hogy készít egy oda-vissza pergament, hogy beszélgetni tudjon a barátjával. Nos sikerült beszereznie azt a büntető munkát, hogy találkozhasson Harryvel. Imádtam Harry és Piton beszélgetését. Szeretem amikor Piton ilyen barátságos. Hermionnak igaza van abban, hogy Harry megváltozott, ahogy a professzornak is, hogy ez természetes ha valaki annyi mindenen megy keresztül mint Harry. Én úgy gondolom, hogy inkább csak belefáradt, hogy mindenkivel szemben, főleg Ronnal szemben eljátsza a vidám, megbocsájtó fiú szerepét és előtérbe helyezte a valódi személyiségét amiben természetesen közrejátszott az is amit megtudott és amin keresztülment. Mázlista volt, hogy pont féregfarkra bízták a védelmét, mert vele szemben kijátszhatta az életadósságát és így meg tudott szökni, hogy a Roxfortba mehessen. Reménykedem benne, hogy Harry és Piton kapcsolata ilyen irányába fog változni és most abban reménykedem, hogy egyiküknek sem esik baja a csata alatt és remélhetőleg Bella is meghal, hogy Harryről eltűnhessen az az átok verte sérülés, ami még mindig fájdalmat okoz neki. Azon viszont meglepődtem, hogy Voldemort ilyen nyíltan bejelentette, hogy mikor fogja megtámadni a Roxfortot. Igazán érdekes fejlemények, kíváncsian várom, hogy mi lesz ennek a vége. Arra is, hogy ha a csatának vége és Harry is megússza akkor mi fog tenni Ron, mert én azt szűrtem le, hogy megint azt akarja elérni, hogy Harry megbocsásson neki és ismét olyan legyen a kapcsolatuk mint régen, de érthető okokból Harry már nem akarja ezt. Szóval most nagyon kíváncsian várom a következő fejezetet.        Szerző válasza:

Szia,

reménykedtem, hogy nem fogtok lassú tűzön megsütögetni, mikor Ront bunkónak állítom be és örülök, hogy igazam lett. :D

Voldemort nem hiszi, hogy bárki is letudná győzni, ezért olyan bátor és botor hogy meghirdeti a támadást.

Ron következő lépése... nos lassan majd kiderül :D

Köszönöm a kritikád, igazi öröm volt olvasni.

Amint tudom, hozom a következő fejezetet.

Dátum: 2016.07.04 3:44 [Jelentés írása]
Cím: Fejezet 1 Kritikus: Mary32 Aláírt

Nagyon tetszett imádtam köszike!

 Szerző válasza:

Örülök neki :D

 

Dátum: 2016.07.02 5:56 [Jelentés írása]
Cím: Fejezet 1 Kritikus: evelyn Aláírt

Szia!

Érdekes elgondolás. Tetszik az alapötlet, de még annyira keveset tudunk. Úgy látom szegényt Harryt itt sem kímélik, de szerencsére kijutott a fogságból. Azon azért eltöprengtem, hogy ezt mégis hogyan tudta kivitelezni, mert vagy nagyon óvatlanok voltak,v agy Harry erősebb és ravaszabb mint azt bárki tudná, vagy valaki Voldemort köréből segített neki esetleg szándékosan engedték el, amit nem nagyon hiszek, kivéve ha Voldemortnak ezzel valami terve volt. Főleg ha nem tudják, hogy Harry hallotta mit terveznek, kivéve persze ha az egész egy nagy elterelés és egészen más a Nagyúr terve. Talán nem érti, hogy Harry mégis hogyan tudta megint túlélni a halálos átkot, de akkor nem engedte volna el, hanem inkább alaposan bezárja és még jobban kínozza, bár valamiért az az érzésem, hogy nem véletlenül került a hátára égetve az a sötét jegy. Nos kíváncsi vagyok, hogy mi változott meg a híres trió között, miért veszett össze Harry és Ron, bár erre volna tippem. Örülök viszont, hogy a Malfoy család nem gonosz és sikerült eltűnniük, ahogy annak is, hogy Piton sem üldözött halálfaló hanem továbbra is tanít az iskolában és most Harryt is elrejti mindenki elől és meggyógyította a sérüléseit is. Perselus Piton még most is vigyáz a fiúra ahogy teszi ezt azóta, hogy átlépte a Roxfort kapuját. Kíváncsian várom a folytatását :)Szerző válasza:

Szia,

Köszönöm a kritikádat.

Örültem, hogy tetszett. Hamarosan kifog pár dolog derülni, de annyit elárulhatok Voldermorték nem nem lettek gyengébbek. Direkt engedte, hogy hallja a támadási tervet, mivel nem hitte volna hogy megfog szökni.

Köszönöm még egyszer és hamarosan jön a folytatás :D

Dátum: 2016.07.02 3:59 [Jelentés írása]
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.