Kritikát kapja: Dragoncall
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.
Cím: Act VII, scene iii - Farkas a farkast megismeri Kritikus: Vadmacska692 Aláírt

Na jó ezt nem hiszem el ha ilyen jók lesznek a következő részek is akkor ez lesz a 3. kedvenc történetem tőled. Miért van olyan érzésem hogy majd most kezdenek beindulni az események? Egyébként végre Ayako mutat valamit.

Nem gondoltam volna hogy Chesrie elárulja őket , de szerintem nem is árulta el őket csak nem mondott el nekik mindent , és azt akarja hogy majd ők gyözzék le ezt a bizonyos G-ét és erre mondta hogy még nem készültek fel. Vagy ha nem ez akkor nem tudom mire gondoljak. 

Mikor lesz a kövi rész? :)Szerző válasza:

Oké, úgy tűnik akkora lécet ugrottam, hogy bevertem a következőbe a fejem XD Nem mondom, hogy könnyű lesz tartani a frontot, ugyanis nem minden fejezetben húzhatok elő egy olyan csavart a farzsebemből, hogy "CHESHRIE ELÁRULTA AYAKOT" szóval ehhez kicsit nehéz lesz felérni XD. Szeretném, ha most kezdenének beindulni az események, de ezt majd inkább a te szakértői véleményedre bízom :D Ayakonak előbb utóbb össze kell szednie magát, vagy mire eléri a sárkánydémon fázist már mindenki Disney hercegnőnek fogja nézni XD

Bármi is Cheshrie szándéka (rohadéknak érzem magam, amiért így fogalmazok), azért ez nagy köcsögség volt a részéről. Azért megérdemelné, hogy a kéősbbiekben az orra alá dörgöljék, nem? XD És igen, G. Ez a személy életem másik nagy alkotása lesz, de ahogy mondani szoktam egy fontosabb új karakter alkotása előtt.

Prepare for trouble. And make it double. :P

Igyekszem a kövivel, ahogy csak tudok >< Köszönöm szépen a kritikát és az olvasást!

Dátum: 2017.12.17 14:09 [Jelentés írása]
Cím: Book I: Act I, scene i - Egy új út alapköve Kritikus: Stella Aláírt

Kedves Ayako!

 

Végre valahára, többszöri próbálkozások után eljött az ideje annak, hogy megírjam kritikámat. Végigolvasva ( újraolvasva ) az első fejezetet meg kell állapítanom, hogy nagyon átgondolt, megtervezett történettel állunk szemben.

 

Tetszik, hogy már így, a legelején megismerhetünk 3 szereplőt... hmmm, megismerhetünk? Inkább fogalmazok úgy, hogy belekostólhatunk aktuális élethelyzetükbe. Az Őrület istenéről csak annyit, hogy tetszik a stílusa, és kíváncsian állok a további fejezetek elébe, hogy megtudjak róla még többet. 

 

Ayako meg....khmmm, igen. Egy biztos, ha van valami, amitől fél, az nem a máglya, sem pedig a halál, meggyőződésem.

 

Nem húzom a szót, inkább olvasok, mert egy jó történetből soha nem elég.

 

Kívánok sok ihletet, időt és kitartást.

 

Alkotói üdvözlettel,

 

Stella. :-)Szerző válasza:

Drága Stellám!

El sem tudod hinni, mennyire örülök a kritikádnak és szörnyen röstellem, hogy idáig tartott válaszolni rá >< Hogy kigoldolt-e eléggé vagy sem, az majd a végén kiderül XD

Hát igen, ez még vajnyi kevés volt belőle, de senki sem várt CV-t az első fejezetben, nme igaz? *kacsint* Cheshriet, nem tudom elégszer hangoztatni, de újra és újra bebizonyososdik, mindenki szereti XD Azt hiszem, ő lett az egyik legjobban eltalált karakterem :D

Hát igen, Ayako nem az a fajta, aki megijed a tűzől, vagy egy két és fél méter magas, csontszárnyas, fekete csuklyás alaktól XD Tökös csaj XD

Azért menjen a történetem a te írásaid róvására *kacsint*

Love ya!

Ayako

Dátum: 2017.12.14 6:17 [Jelentés írása]
Cím: Book I: Act I, scene i - Egy új út alapköve Kritikus: Vadmacska692 Aláírt

Visszanézve amit irtam rájöttem hogy már hamarabb is rájöhettem volna ez az eredménye ha késő este olvasók hulla fáradtan.

Dátum: 2017.11.27 23:51 [Jelentés írása]
Cím: Act VII, scene ii - Egyenlő felek Kritikus: Vadmacska692 Aláírt

Na szóval ha jól értelmezem akkor most Blackynek ad tanácsot a hét bölcs kiváncsi vagyok mit fogsz kihozni belőle amikor találkoznak végre. És végre Ayako kézbentartotta a kialakuló helyzetet és nem csak a hátérből figyelte az eseményeket. Amúgy a bátyját itt is felfogod támasztani vagy ez felejtős ?  Mikor lesz végre vége az átalakulási szakasznak ? És jelenleg nem jut eszembe több kérdés. Na mindegy várom a kövit.VigyorSzerző válasza:

Szia! Blacky és a Bölcsek kapcsolata más, mint Ayakoé volt, de gondolom erre rájöttél :D Már nagyon nincs messze a találkozás. Ugye, hogy csak ki kellett várni. Most, hogy van egy-két biztos pont a túlélése szempontjából, a mi kis Paradicsom Madarunk is ki fog bontakozni ^^ Még meggondlom Shadow visszatértét, de nem tudom mennyire sélyes. Annyit elárulok, hogy az átalakulási szakasz vége és a Blackyvel való találkozás egy időpontra fog esni :D

Köszi szépen a kritikát és az olvasást!

Dátum: 2017.11.27 23:48 [Jelentés írása]
Cím: Book I: Act I, scene i - Egy új út alapköve Kritikus: Vadmacska692 Aláírt

Köszönöm ezt a terjedelmes választ remélten hogy nem fogod bántásnak venni mert hát valamiért én mindig úgy írok kritikát , hogy leírom az aktuális gondolataimat ezért mindig csak amikor elküldtem nézem meg hogy mit írtam (talán ezért is van az ,hogy a kritikáim nem az összeszedetségükről híresek). Ahogy így elmagyaráztad azt a következtetést vontam le hogy Ayako a késöbbiekben fog igazán kibontakozni. De addig is Blue az aki védelmezi. Egyébként azthiszem igazából az vele a bajom hogy Ayako keveset harcol és ha harcol is segítségre szorul, de azt például kifejezetten szeretem benne hogy bár sejteted hogy összefognak jönni de nem ezen van a főhangsúly emiatt nem bonyolodnak teszemazt szerelmi háromszögbe ezt valamiért nagyon túlzásnak érzem néhány történetben. Csakhogy ne csak negatívumot írjak Ayako és Devon kapcsolata nem csak a másik történetedben tetszik hanem ebben is ebben talán egy picit jobban kibontakoztattad és ez számomra elégnagy pozitívumn. Hu ez elég hosszú lett na mindegy várom a kövit.VigyorSzerző válasza:

Igen, Ayako egy későn nyíló virág ebben a történetben. Úgy éreztem, hogy ez így helyes. valóban keveset harcol, ez nekem is feltűnt, de egyszerűen nem tudok ebben a világban olyan körülményt teremteni, ahol egy legyengült, összetört harcosnő fel tud érni a világ elvárásaihoz, meg hát aztán Blue se lesz az, aki nézi, hogy a vérében fürdik, de azért még kivárja, hogy végül egy hajszállal győzzön, ha tehet ellene valamit. A szerelmi háromszögektől mindig is a hajamat téptem, mert voltam olyan peches, hogy soha nem azzal jött össze a karakter, akinek én szurkoltam. Így már az első gondolatom az volt, hogy lesz szerelem, de max később és akkor sem fogom "úgy" bonyolítani. Oh igen, Ayako és Devon kapcsolata, A szőke démon már az első megjelenése óta a fantáziámon táncol. Mindig is őt szántam az egyik legbiztosabb pontnak Ayako életében :D

Köszi szépen a hosszú kritikát! :D Bármi észrevételed van még, nyugodtan írd meg, hiszen csak akkor tudom fejleszteni a dolgot, ha rám szóltok, hogy ott valami nem tiszta.

Love ya!

Ayako.

Dátum: 2017.11.26 0:35 [Jelentés írása]
Cím: Act VII, scene i - A Banditák Vezére Kritikus: Vadmacska692 Aláírt

Rájöttem miért nem tetszik nekem annyira ez a történeted, ebben nem Ayako a főszereplő hanen Blue és már hozzá vagyok szokva  hogy Ayako a legerősebb most ebben meg olyan esetlen. És mindig Blue az aki az erősebb.HatározatlanSzerző válasza:

Most ez kritikának szokatlanul hosszú lesz, de meg szeretném magyarázni, mi a különbség a régi és az új Ayako között. (feltételezem már te is rájöttél, de jobbnak látom tisztázni :P)

A régi Ayako kezdetben snob volt és apatikus, meg volt győződve, hogy csak az ő életigazsága és szenvedése számít, ezért volt zárkózott, aminek a későbbiekben az alkoholizmusát köszönhette. Neki erre mindössze annyi motivációja volt, hogy látta a testvérét meghalni és meg kellett ölnie a saját mesterét,később meg ugye értesült az apja haláláról. De az az Ayako már a történetet is úgy kezdte, hogy nem loholt a nyomában egy egész kontinens, ereje teljében volt, amikor nyakába szakadt a küldetés és ha visszaemlékszel, még így is voltak, akik még az ő pártját fogták.

Az új Ayako teljesen más lapokkal kezd. Kezdetnek ugye jelen van a testvére halála, majd később a fogadott testvéréé, illetve az ő baklövése okozza a maradék családtagok halálát. Ezt követően az első csatájában végignézi, ahogy átdöfnek egy kardot az apján, majd az illető ezt éveken keresztül még az arcába is dörgöli. Egy olyan szervezetnek dolgozik, ami a képességarzenáljából minimum kettőt igényel, holott messze többre lenne képes, ráadásul a nyakába varrnak egy "Hőst", akit istenítenek, de a hibáiért őt teszik felelősségre, így már korán kezdi az alkoholizmust. Ezt követően történik meg a Maghasadás, amit szinte azonnal követ a teljes osztagának, 3000 katonának a lemészárlása. Ezek az emberek valamilyen szinten mind a barátai voltak, akikre számíthatott volna, ha nem kerül fogságba. Említett három hónapos fogság alatt rendzseresen kínozta az az ember, akinek a nyomorát köszönhette és még önostorozásra is volt ereje, Így nem csoda, hogy amikor elkerül Siriushoz, már jóformán semmi sem érdekli, ráadásul fizikailag és mágia szempontjából is csúnyán visszaesett. Erre jön rá a mestere halála (ami szintén az ő hibája), és pont azon a ponton, ahol meg kellene állnia, hogy összekaparja az életét, és leszögezhetné, hogy ki van vele és ellene, neki el kell mennie megmenteni a világot, még mindig legyengülve.

Nem csoda hát, hogy a könyv első felében Blue az, akinek folyamatosan ki kell húznia a szarból. Ezen a ponton már többszörös mentális betegségekkel (PTSD csak hogy egyet említsek), alkoholizmussal és egy kontinensnyi ellenséggel kell számolnia. Én szerintem ennél jobban nem is tarthatná a hátát az eseményekkel szemben. Egészen eddig a pontig alig bízott valakiben, most kezd kialakítani egy-két kapcsolatot, amik az egyetlen kapaszkodói már lassan négy éve. 

Amíg folyamatosan azon kell aggódnia, hogy mikor-ki ér a sarkába, addig nem lesz képes megfelelően fejlődni. Ebből már láthattál egy részletet, amikor hajlandó volt megállni a faluban fizikálisan edzeni, mert kezdett bízni a társaiban és elhitte, hogy nem kell mellettük nyitott szemmel aludnia. Ennek az edzésnek volt eredménye, de még nem volt lehetőség, hogy megmutatkozzon. 

Ami pedig a mágiáját illeti. Esetlennek tűnik, amiért most ugye nem képes használni az erejét. De, képes, a sötét mágiát. Ha szorul a nyaka körül a hurok, akkor kérdés nélkül beveti és emlékezz, amikor beszélgettek Anamnesisről, azt mondták, hogy már SSS szinten van, ergo erősebb, mint Blue. Viszont nem hazsnálja, ha nem muszáj, mert rettentően labilis. 

Na, de nem tépem tovább a számat. Bocsi a litániáért, hidd el, borzasztóan örültem ennek a kritikának, mert végre kaidhattam ezt magamból és letisztáztam nem csak mások számára, de magam számára is. :P És az, hogy e miatt nem tetszik annyira ez a történet és mégis olvasod, végtelen hálát és szeretetet ébreszt  bennem. Rettentően köszönöm a hűségedet, és hogy elmondtad nekem, mi zavar. Próbálok javítani rajta.

Köszönöm a kritikát!

Love ya sooo much!

Ayako

Dátum: 2017.11.25 16:06 [Jelentés írása]
Cím: Act III, scene iv - Megszabadít Kritikus: Vadmacska692 Aláírt

Amugy ez a történeted is tetszik csak nincs sose kedvem irni hozza kritikát. VigyorSzerző válasza:

XD Mindenki így van a kritikaírással ><

Dátum: 2017.11.03 2:26 [Jelentés írása]
Cím: Act II, scene ii - A múlt szava Kritikus: Chidory Aláírt

Vagyis a legmélyebb szeretetből a legmélyebb gyűlölet akart lenni :D és fordítva :D

Amúgy nem tudsz olyan Narutos ficit mint a tiéd magyarul? :D kár hogy megszűnt az anime fanfiction oldal.... ott sok volt, én hülye meg nem mentetten le amikor még lehetett... vagy esetleg neked nincs meg egy kettő? :)Szerző válasza:

Megértettem én XD

Magyarul? Hát, egy van itt az oldalon, a Kenjutsu csapat, nem tudom pontosan, hogy ki írta. Azon túl mosom kezeimet. Csak angolul tudok. Ne is mond, olyan történetek voltak azon az oldalon: Hallgatog történek, Till the last moment, Alku a kígyóval, Just Drive és társaik. Fergetegesek voltak, alig hiszem el, hogy végük >< Én sem mentettem le őket T.T Szégyen, de hát ki gonolta volna?

Dátum: 2017.10.27 11:39 [Jelentés írása]
Cím: Act II, scene ii - A múlt szava Kritikus: Chidory Aláírt

Ayakonak szerintem nem kellett volna ennyire kiakadnia azon hogy Cheshrie feltörte a pecsétjét... mégiscsak egy isten, akkor lepődtünk volna meg, ha nem tudja ezt megcsinálni.... most hogy Blue és Ayako együtt utaznak már levesebb a Blue nézőpont :D na én biztos nem mentem volna a tábor közelébe.... jó mondjuk semmi extra nem történt, de azért mégis... :D Ayako honnan tudja hogy Blueval simán legyőznék Kerberoszt? még nem látta harcolni... nem tudja milyen képességei vannak...

Leírod majd nekem hogy vannak ezek az ellentétek? nyugat összefogott a lázadókkal akik ellen mindenki van? és Ayako nyugati volt, de csatlakozott a Rendhez ami a démonok ellen van... és ez a Rend kinek a fennhatósága alatt van? ők is egy királyság alatt vannak vagy függetlenek?

Kíváncsi vagyok mit akar Leonard, szerintem Ayako egy kicsit pesszimista, az ember nem öli meg a fogadott testvérét föleg ha szereti... de majd kiderül :D

Egyre jobban szimpatikus ez a Blue :D tetszik a stílusa :D  Ayako pedig szerintem azért akarja ilyen hevesen gyűlölni Siriust, az apja miatt akit nem is szeretett, mert tetszik neki Siri és inkább gyűlölni akarja :D tudod a legmélyebb szeretetből lehet a legmélyebb és fordítva :D és Blacky :D véletlenül nem fog együtt kalandozni Ayakoékkal? :D mentsük meg együtt a világot! :D ütös trio lennének :D

PusziSzerző válasza:

Ayako pánikrohamból ébredt, nézd el neki ezt a pillanatnyi botlást XD Azért az, hogy isten ebben az esetben nem mérvadó. Később megtudjuk majd, hogy Cheshrie az istenek között is ősinek számít, mert a legtöbb "fiatal". Az a mágia, amivel a pecsétek készültek, nem népszerű az isteneknél, csak kevesen értenek hozzá. Blue és Ayako végre egy húron lendülnek tovább. Ayako már csak ilyen tudod, ha nem tudja levezetni a feszültséget, akkor baj lesz, így inkább nem kockáztat. Ne felejtsd el, hogy Ayako nem akárki, ő Kapitány volt a Rendnél, így jó szeme van az erős harcosokhoz. Megelőlegzett neki egy jó profilt.

Leírom :) Szóval úgy van, hogy van nekünk ugye öt királyságunk. Ezekben a harcok így néznek ki: Nyugat VS Dél. Lázadók és Észak VS Közép és a Kelet egyik fele egyelőre semleges, a nyugatibb része lázadó szimpatizáns. Ayako eredetileg déli, csak nyugaton nevelkedett, majd kiderül miért. Nyugat és a Lázadók akkor még nem állt teljes szövetségben, amikor csatlakozott a Rendhez, ezért választhatott. A Rend a Közép királyság katonai erejének nagy részét teszi ki, nem a király parancsol nekik, hanem a Vének Tanácsa. 

Leonard fiatal volt még, amikor utoljára látta Ayakot, és annak idején mindketten gyerek fejjel gondolkodtak. Az óta mind a ketten bemocskolódtak a háború alatt, Ayako pedig azért pesszimista, mert a Rendnél az élet ezt nevelte bele. Mindig a legrosszabbra számítani, hogy némi öröm legyen az életedben, ha valami "jól" sül el. 

Blue örök fav, még szép, hogy szimpatikus XD Azért annyira nem egyszerű Ayako és Sirius kapcsolata, egy része valóban gyűlöli, de nem azért, amiért igazán szeretné, a másik része pedig sokkal inkább egy harcosi tiszteletadás. De értem, mire gondoltál :D

Blacky, of course.Vele kapcsolatban nem spoilerezek semmit XD

Köszi a kritikákat! Puszika!

Dátum: 2017.10.27 11:33 [Jelentés írása]
Cím: Act II, scene i - Erdő mélyén Kritikus: Chidory Aláírt

Szia ismét! :D azt hiszem nem fog lemondani a Sirius és Ayako párosról :D pont az csigázta fel az elméletemet amit irtál: a sárkánydémonok érzelmesek, míg a nyugatiak hevesek :D pont összeillenek persze lehet előtte jól megverik egymás de utána minden oké lesz :D mintha egy Mr és Mrs Smith nézlél amikor meg akarták ölni egymást :D

Sajnálom is hogy elhagyták Sirit... birtam öket együt... az a baj hogy Remust csak Ayako szemén át látjuk, így egy szemét dög, de kíváncsi lennék a motivációira, biztos nem csak egy egyszerű fekete karakter... nem akarsz majd írni egy OVAt? arról hogy mi történt volna, ha Ayako nem a Rendhez csatlakozik, hanem a lázadáshoz? :D 

Azt kell hogy mondanom meglepő volt ez a pánikroham... mondjuk teljesen érthető csak fura volt hogy az a kisgyerek váltotta ki... tényleg az a kisgyerek tényleg kisgyerekek volt? vagy csak Cheshrie (amúgy hogy kell kimondani a nevét?) egy ellensége gyerek alakban? vagy már túlkombinálom :D tök csipem a múzsádat, az biztos ezerszer szimpatikusabb mint a nagyságos Amaterasu-sama... 

Puszi :DSzerző válasza:

Szia szintén ismét! XD

Sirius és Ayako XD Még mindig elvadult ötletnek hangzik. A régi énem megfontolta volna, de most teljesen más beállítottságú kapcsolatot szánunk (én és a múzsám) nekik. Kétségtelen, hogy srakoztató páros lenne, de hidd el, a végső választásom is lesz ennyire szórakoztató (nekem még inkább, ezért választottam azt XD) Nem láttam a Mr. és Mrs. Smith, mondanám, hogy megnézem, de meghalni sincs elég időm XD

Siriusnak megvan a maga háborúja, ami még koránt sem ért véget. Remusnak pont ez az érdekessége, hogy az esetek 99%-ban Ayako szemszögéből fogjuk látni. Nem mondom, hogy fekete karakter, mert olyanom csak egy van ebben a történetben, és még nem perezentált teljes mértékben, de nem is világos szürke, az biztos. Írhatnék egy OVÁ-t, de megmondom őszintén, az hatalmas elkanyarodás lenne. Persze, felkeltetted vele az érdeklődésem, szóval még meglátjuk :D

A pánikrohamot sok kis tényező váltotta ki, de a véres gyerek volt a katalizátora. Ayakonak múltja van a gyerekekkel, amire nem éppen büszke. Nem spoilerezek, de egyelőre még azért ne aggasd rá e miatt a megszólalás miatt a "gyerekgyilkos" becenevet XD Várd ki a végét. :D Cheshrie nevét (percekig röhögtem a fonetikus írásán) mi a fiúkkal "Cseshri"-nek ejtjük, de van amikor a fejemben az Alice Csodaországban macskájának a neve, "Cseshár" hangzik el. Úgy ejted, ahogy jól esik >< Az én drága múzsám, hát igen. XD Nem fogok hazudni, ő a második kedvenc OC-m Ayako után. Örülök, hogy szimpi :D

Puszika!

Dátum: 2017.10.27 10:46 [Jelentés írása]
Cím: Act I, scene v - Barátok magas helyeken Kritikus: Chidory Aláírt

Szia!

na hát ez érdekes volt :D nehezen jutok dűlőre Siriussal kapcsolatban... :D azt írtad a világmag elpusztult, így kiszabadultak a démonok.... ez akkor Siriusnak jó nem? így egybemosodnak a határok... vagy más démonokról van itt szó, nem a lenti és fenti világ közti kapcsolatról?
Blacky szegényke... mindenben profi kivéve a mágia, bár ha belegondolunk legyen elégedett ennyivel, már így is halálos, ha még töménytelen mennyiségű mágia is a rendelkezésére fog állni, na az már durva lesz... mondjuk kíváncsi vagyok miért nem tudja használni....
A yaoit pedig imádom :D nem értem miért vannak kiakadva a fiúk miatta... a lányoktól elvárják, hogy szeressék a csajxcsajt, de azzal nincsenek kibékülve, hogy mi meg szeretjük a férfixférfit.... :D pedig ha jól van megírva... :D juj *pirul*:D

Amúgy egy kicsit belepiszkáltam az irományodba, ha nem baj :) nem sokat, de szerintem így sokkal érthetőbb, hol mi merre van és hogy van az a vár :D

A hat torony izzott a mályva sugarak alatt a hegy tetején, mintha az egész csillagfényből készült volna. 

A végső csapás, mely akkora erejű volt, hogy darabjaira szaggatta a masszív domborzatot, a megmaradt hat csúcson áll most a vár egy egy tornya.

puszi :)Szerző válasza:

Szia!

És ismét csak Sirius XD Ki kell ábrándítsalak, hogy ezek után keveset fog szerepelni egy ideig, egy darabig egyáltalán XD. A Világmag összetört, nem pusztult el, és a drabajaiból fegyvereket kovácsoltak. A démonok így "szabadon" (bizonyos körülményekkel és rizikókkal) feljöhetnek a Felvilágra. Ez Siriusnak nem feltétlenül jó, mert ő a Hadúrak közül csak eggyel kötött szövetséget, és a többi démon vagy a többi nagy városba tartozik, vagy szabadúszó. Sirius nem démon uralmat akar, neki a Rend az ellensége, nem az emberek, ezért lehetséges az, hogy egyfajta szövetségben áll a Nyugati Királysággal.

Blacky sorsa igen szomorú, mivel nem volt meg az a szerencséje, hogy pl Fegyvermester fajba szülessen, ő pont az Elemmester egy típusa, így neki a fő ereje a mágia kellene legyen. Rá fogsz jönni, hogy Blacky esetében nincs olyan, hogy "elégedett", amíg a fejlődésének van helye, addig semmi sem állhat az útjába. Hogy miért nem tudja használni, azegy jó sztori lesz :D

Én igazából megértem a fiúkat e téren, én is nagyon szeretem a yaoit és a yurit, de én pl biszexuális is vagyok. A fiúk esetében ez már más tudod, náluk még bejön egy csomó faktor és az se segít, hogy a legtöbb FérfixFérfi sztori egy olyan csöpögő nyáltengert mutat be, amiben gyakorlatilag buzik szerepelnek és nem "normális" férfi emberek. Ez egy kicsit lealacsonyító a nők részéről, persze ennek is megvan a helye, de nem kell nekik sem az arcukba tolni. Yaoi amúgy nem is igazán úgy kapott volna helyet a történetben, ahogy valószínűleg te elképzeled, egykét elvétett információ lett volna, néhány plusz indok, vagy egyes férfiak biszexuálisak lettek volna. 

Nem baj, hogy belepiszkáltál, sok történetet húzok a hátamon és mindig vevő vagyok a fejlődés lehetőségére. Egyelőre még mindig el vagyok havazva a lecke terén, de megfelelően mérlegelni fogom a javaslataidat és jó eséllyel fel is fogom őket használni :D

Köszi szépen a kritikát! Puszi :D

Dátum: 2017.10.24 5:19 [Jelentés írása]
Cím: Act I, scene iv - Rossz hírek hozója Kritikus: Chidory Aláírt

Szia! mondjuk még nem ismerem annyira a karaktereket, de azért vicces hogy ennyire át akarják állítani a saját oldalukra Ayakot :D nagyon tetszenek a párbeszédek, még nem nagyon ismerhetem a szereplőket, de jól összeraktad köztük az interakciókat :) nekem mindig azokkal van a legtöbb probléma :D amúgy meghoztad a kedvem, hogy folytassam a sztorimat :D
azt hiszem Sirius egy kicsit na jó nagyon idióta :D hogy akar így szövetséget kötni bassus :D nem is értem, ha nem is sajnálja Ayako apjának a megölését, de legalább nem köpné a képébe... ilyet egy börtönben lévő ellenségnek mondunk nem egy potenciális szövetségesnek :D
de a végén azért kedves volt :D mondjuk jól felbaszták egymás agyát, de azért na :D akkor sem mondunk ilyet :D szegény Ayako és nem is tud tenni semmit ellene, mert be van zárva és gyenge...
jaj igen egy kérdés, hogy van ez az átváltozás? amikor Blue felrepült a toronyba azt írtad kinyitotta a szárnyát, na ezt a szárnyat el lehet tüntetni vagy nem? és most Sirius van emberi alakja és félsárgány és sárkány? mert az elején úgy tünt mintha sárkányként jelent volna meg, de akkor nem lehetne párbeszéd így Ayakoval? vagy tudnak beszélni a sárkányok? tehát most félsárkányként van? vagy nincs is egész sárkány, ami teszem azt 100 méteres szárnytávolsággal? ja igen és a 2 fejezetben azt írtad "démon alakják eltüntette"? tehát? :DDD

puszi :D és tényleg az orvosira készülsz? én még a vértől és rosszul vagyok :DSzerző válasza:

Szia! Valóban, már szinte komikus, hogy Sirius mennyire a sajátjai között akarja tudni, de hidd el, jó oka van rá. A szereplők és a köztük levő interakciók nem éppen az erősségeim, de itt az elején még egész dinamikusan mozog, mert nem passzív felek beszélgetnek. Ugye, ugye, ha az ember fantasyt olvas, nem tud ellen állni XD Folytasd is!

Sirius egy tipikus sárkánydémon és nem bír az érzelmeivel, legyen az jó vagy pozitív, nem számít. Mekkora gáz lenne, ha mellé még a Nyugati Királyságból jönne, azok aztán szenvedélyesek XD Tényleg ütődöttnek tűnik a miatt, hogy így akar szövetséget kötni, de megígérem, hogy az utolsó szavára és cselekedetére is nyomós oka volt, csak ezt ugye finomabban is meg lehetett volna fogalmazni XD És ha úgy vesszük, Ayako egyelőre még börtönben levő ellenség, legalább is az ő szemében, mert a csaj már évek óta a háború másik oldalán harcol. 

A vége. Juj a vége, az de nehéz volt >< Azért szeretem ezt a kettőt, mert Ayako nyugati, tehát vad, Sirius pedig sárkánydémon, tehát érzéki és érzékeny XD Egy órát töltenének el együtt és letépnék egymás fejét. Ayako így járt, legközelebb több esze lesz és nem kerül cseberből vederbe. jah, várj XD

Az átváltozás a következő módon zajlik. Rendesen emberi alakjuk van, de amikor előhívják a szárnyaikat, akkor mágiát használnak, és azok megjelenennek a hátukon. Mikor pedig nincs rájuk szükség, akkor eltűntetik őket. Ugyan ez igaz Siriusra is a félig sárkány alakjával, ami nála most úgy néz ki, hogy a kötelező démon jegyes a testén, két sárkány szárny a hátán és egy hosszú sárkányfarok (az övé legalább négy méter, ha teljesen felveszi ezt az alakot), aminek a vége úgy négy ki, mint két egymás utáni sarló. Elméletileg van emberi, félsárkány és sárkány alakjuk, de csak a három király tud átváltozni sárkánnyá, mert túl sok varázserőt igényel. 

Amúgy e mellett a sárkánydémonok sárkány alakban tudnak beszélni, a kisebb, eredeti sárkányoknak viszont kell egy társ, akivel elmében kommunikálnak. A sárkánykirályok olyan nagyok, hogy annak idején a legnagyobb, Titánia két összetett szárnnyal eltakarta egy város egyötödét. És a démon alakot is pont úgy, mint a szárnyakat, el lehet tűntetni, ha nincs hely vagy szükség rá.

Igen, orvosira szeretnék menni aztán meglátjuk, mi lesz belőle. :D 

Dátum: 2017.10.24 2:05 [Jelentés írása]
Cím: Act I, scene iii - Hegymély Kritikus: Chidory Aláírt

Remek remek :D így már érthető ez a vár :D egyszerűen nem tudtam elképzelni mi hogy van itt :D amúgy nincs bajom a hasonlatokkal és a tájleírásokkal, mert szeretem, ha van mit elképzelni, csak... nem is tudom olvasd el utána és képzeld el vagy vmi :D a magyarázatod sokkal értelmesebb volt számomra mint az eredeti :D
kezd tisztázódni a helyzet azt hiszem ezzel a világgal :D tehát van egy föld, amin van egy alsó világ a démonoknak és egy felső az embereknek akik máguskák. És az alsó démonkák fellázadtak, akiknek a vezetője Sirius. de pl Tartaros meg egy plusz hely vagy az a démonkák helye? és vannak az istenek akik egy külön faj talán egy másik bolygón vagy egy dimenzióban? ja igen és a lenti világban szintén élnek emberek a démonok mellett? és barátságban vagy folyton harcolnak egymással? és ahogy észrevettem elfek is vannak?
az eredetit nem olvastam el, csak pár mondatot és E/1 ráadásnak így úgy voltam vele ezt nézem meg inkább :D
szeretem a jókat is, de imádom amikor vki őrölt :D de azt amikor van értelme annak amit tesz, csak a többi ember nem ért egyet vele :D
Blacky meg azért tetszik mert erős, magabiztos, pökhendi, roszfiús stílusa van, amit szeretnek a nők betörni :DDDD
a bestia tehát vmi olyasmi mint pl a vérfarkasoknál a belső farkasuk? aminek vannak vágyai, amit ráerőltet a hordozóra?
és megjelent Blue, remélem hamar megmenti :D na igen Ayako és Revelvera közti jelenetben derült ki hogy vége az Ayako és Sirius szerelmi kitalálciómnak *sírok* :D megölte apámat én megöltem a szerelmét... :D

pusziSzerző válasza:

Na, akkor örülök, hogy a várat sikerült letisztáznunk :D Értem én, kicsit nagyon belevetettem magam ebbe, de néha elszalad velem a ló, ezt el kell nézned nekem >< Én azonnal vizualizálom az olvasott képeket, ezért volt itt könnyebb dolgom. 

Uh, ez a világ koránt sem ilyen egyszerű. De akkor mesélek kicsit róla, rendben? :D Ugye van az általunk emlegetett Felvilág az Öt Nagy Királysággal. Ebben nem pusztán emberek élnek, de jóval több intelligens faj, mint az elfek, törpök, stb. Az Alviágban ugyan ez a helyzet a démonokkal és más lényekkel, viszont: A Felvilágon kevés, ha egy maréknyi démon volt a Maghasadás előtt, az Alvilágnak pedig csak a felső szintjére (Navea és Afora) merészkedtek emberek. A tisztavérű démonok szintje Erredore, ez terjedelmileg minimum ötször akkora, mint a Felvilág. Ezen kívül van még a Purgatórium és Tartarosz (ide minden faj elhunyt lelkei kerülnek, kivéve egyelőre az isteneket, plusz a későbbiekben még néhányat) A Purgatórium egyfajta végső nyughely, míg a Tartarosz a Pokolhoz hasonlít. A legalsó szinten csak a Három Sötét Isten él.

A lázadók nagy része mind ember, és Sirius bár démon és a vezetőjük, ez nem számít sokat a fajtája miatt, ami a sárkánydémon. Ez a későbbiekben ki fog derülni, de ez a démonfajta olyan, mint pl az aranyvérűek, az Alvilágnak eddig összesen öt Királya volt, mind sárkánydémon. Ezért van az, hogy az emberek könnyebben fogadnak egy sárkánydémont, mint bármilyen mást, mert a még élő Sárkánykirályok nem éppen testvériesek velük, de annak ellenére, hogy minden erejük megvan a háború nyitására, inkább a békét választották és ez imponál az embereknek.

Az istenek ismét csak egy emelettel magasabban vannak, ha így tetszik. Az ő világuk valóban hasonlít egy kicsit a "másik dimenzió" elméletre, ugyanis legfeljebb akkora területen élnek, mint a Közép Királyság, ez mégis kiterjed mind az Öt Királyság felé különböző ősi varázslatok segítségével.

Messze jobban jársz ezzel, az eredeti még az elején nagyon amatőr módon volt megírva és inkább ebben javítom ki. Itt nagyon jókat nem fogsz találni, legfeljebb olyanokat, akik a "gonosz" ellen vannak, de az ugye nem teszi őket jóvá. Őrültek is vannak, bizonyos módon lehet mondani, hogy az Ayako-Blue-Blacky trio sem teljesen százas, de a kedvencem akkor is Cheshrie, akinek kedvenc szórakozása megbolondítani az Istenek Királyát XD.

Blacky valóban passzol a leírtakhoz, bár nem szándékosan rosszfiús. Megnézem azt a nőt, akinek sikerül betörni XD De tényleg, kíváncsi vagyok :P

IIIIgen, de nem. Ezt kicsit nehéz elmagyarázni. A Kuramas hasonlatod jobban passzolt. Ez egy tudat, amit később helyeztek bele és képes nagy mennyisésű sötét erőket előhívni, olyan erőket, amikert a Felvilágban például azonnali halálbüntetés jár, mert ember az ilyesmit egyedül nem érheti el, csak tömeges áldozatok felhasználásával. Persze Ayako nem tett ilyet, legalább is az ő szemében nem, de éppen elég volt ennek a tudatnak, hogy Ayako katona és ugye lázongások vannak. Igen, vannak vágyai, amit nem is annyira erőltet rá, inkább elnyomja az eredeti tudatot addig, amíg a testét felhasználva kiéli őket, aztán visszavonul. 

Hát igen, Blue is végre beszáll a buliba XD Szurkoljunk neki! Ami pedig Ayakot és Revelverát illeti, remélem nem zavar. Van még néhány ilyen NőxNő dolog a későbbiekben, én szivesen tettem volna bele FérfixFérfit is, de a fiúk akkor lázadoztak volna és nem akarok ebből galibát. Ayako és Sirius szerelmi kitaláció, ez jó XD Hát tudod, van ami összejön és van ami nem :D Majd legközelebb 

Köszi szépen a hosssssszú kritikát!

Love ya!

Ayako

Dátum: 2017.10.23 13:07 [Jelentés írása]
Cím: Act I, scene ii - Sárkány a toronyban Kritikus: Chidory Aláírt

bestia? jójó csak a Narutohoz tudom hasonlítani, de olyan mint Kurama? :D és Ayako hogy lett ismét cellában amikor megmentették? vagy azegy visszaemlékezés volt?
szerintem egy kicsit túl sok volt a hasonlat a vár leírásában... elég nehéz értelmezni mi hogy van :)
Remus gané karakternek tűnik...
ez a Sirius elég szimpatikusnak tűnik, megmenti az ellenséget.... 
ennél a licitelésnél, ha ez a zsoldos, (aki lehet hogy Blue?) nem teljesíti Ayako megmentését mi történt volna? ezt nem igazán fogom :D
Ayako és Sirius cukik együtt :D kiváncsi vagyok mi lesz belőle :D jó lenne ha vmi ellenségből barátok, majd talán szerelem is bejöhetne :D bár akkor nem találkozna Blueval :D
ó ez a Blacky egy város úrának a tesója? :D mégjobban megtetszett :D az elöző részben nem azt mondta ez a Blue gyerek hogy ha démon lesz akkor az összes ország ellensége lesz? most meg ezt a Blackyt és Siriust is démonnak nevezed? akkor most ez hogy van?

puszSzerző válasza:

Bestiának nevezi, de lényegében egy tudat-erő gombóc, ami a testében lebzsel. Nem olyan mint Kurama, maximum a róka régi énjéhez lehet kicsit hasonlítani. Igen, az visszamelékezés volt, mert ugye három hónapot volt fogságban.

Ebben a sztorimban nagyjából minden leírásom hasonló, leginkább azért, mert itt részletes világépítést gyakorlok. Azok, akik az elejétől olvassák nem hogy soknak tartják, de többért rágják a fejem XD De ha szeretnéd, akkor elmagyarázon kissé leegyszerűsítve: Egy ősi csata közben a hegy hat harom alakú sziklára robbant, mindegyik tetejére építettek egy tornyot, amit úgy alakítottak ki, hogy ragyogjon az éjszakában. A hegy gyomrában van egy bazi nagy tó, amit három folyó táplál és amiből ugyan ez a három távozik, plusz a növényvilág ugye. A Kalitka kőből készült függőkön van a tó fölé lógatva.

Remus nem pusztán gané, de rohadjon meg a Tartaroszban XD

Látom, te még mindig a fehér karaktereket keresed, de nem szeretném, ha nagyon kiábrándulnál Siriusból, ugyanis ő sem egy tündér lélek. Azért mentette meg Ayakot, mert tervei vannak vele. A zsoldos nem Blue volt. Ha nem teljesítette volna, amit mond, akkor kivégzik és visszaveszik a fizetséget. Hazugokkal nem tárgyalnak ekkora pénzekben. Meg kicsiben sem. :P

Ayako és Sirius. Jaj, Kami >< Ők ketten és a dinamikájuk. Borsódzik tőle a hátam, még én sem tudom, milyen értelemben XD Szerelem? Ezek között? XD Attól még Cheshrie is kiejtené a kezéből a tollat XD

Igen, Blacky az egyik hatalmas város hadúrának a negyedik testvére. XD Igazi kis herceg. És ettől tetszik? XD Vagy más oka van? De igen, Blue ezt mondta és igaza is van. Az emberek, vagyis a Felvilág Öt Nagy Királysága, ahol most is vagyunk éppen, háborúban állnak a démonokkal. Blacky az Alvilágban van, a hét hadúri város egyikében a saját fajtája között. Sirius pedig a lázadók vezetője a Felvilágban, de ő is, ahogy mondtam, démon.

Remélem sikerült kissé tisztázni ><

Puszi :D

Dátum: 2017.10.23 11:45 [Jelentés írása]
Cím: Book I: Act I, scene i - Egy új út alapköve Kritikus: Chidory Aláírt

Szia! itt is megjelentem :D annyit beszéltél róla a Narutonál, hogy mondom megnézem :D előre leszögezem ritkán olvasok saját sztorit, úgy hogy ne lapődj meg ha nem olyan kritákat kapsz mint a Narutonál :D
ezeket a dolgokat te találtad ki vagy volt vmi alap amin dolgoztál? és amúgy ennél a bolygónál két hold van?
ez a Blue elég őrültnek tűnik :D vigyorgunk azon hogy mindjárt bosszút állhat, meg a fájdalmon, az őrület istenével :D jól megtalálták egymást úgy tűnik.
nem csipem az E/1et... annyi könyvet olvastam már benne, hogy kiakadok tőle, bár itt legalább nem az egész E/1 :D sokkal jobb (persze szerintem) ha megismerhetem a többi karakter gondolatait is....
ez a Cheshrie múzsád most akkor nem is főisten? mert most felsoroltad gondolom mindet, erre ő nem volt köztük.... olyan mint Loki? akit senki sem tart semmire de mégis meghatározó? bár mondjuk én sem adnák az őrületnek főisteni rangot :D
Blacky elég veszélyes alaknak tűnik nekem :D mini Naruto!!!!!!! :D jej egy kis Sasuke hangulattal :D

puszSzerző válasza:

O.O Te most komolyan... komolyan??? Könnyekig hatottál azzal, hogy itt vagy T.T Nagyon köszönjük a lehetőségeeeet ><

Nem baj, ha nem kapok olyan kritikákat, ami csak jól esik, mi szívesen fogadjuk ><

Ez, amit itt látsz, mind az enyém, legfeljebb egy kis inspirációs szél csapott meg közben. Ennek a bolygónak történetesen három holdja van: Absentia, Atlas és Avaritia.

Blue, áh igen. Az én édes drága Bluem, életem egyik kedvenc karaktere. Viszont ebben a könyvben nem ajánlom, hogy az átlag ember morális kódját használd, különben hamar kiábrándulsz mindenkiből. Ők itt mind gyilkosok és háborúban nőttek fel, sokan még élvezik is ><

Az E/1 az eredeti verzió alapja volt, és mivel Ayako a fő fő szereplő, ezért hagytam, hadd halljuk az ő gondolatait, a későbbiekben úgy is sok különálló E/3 szál lesz.

Nem, Cheshrie nem Főisten. A Főistenek mind a heten testvérek. Cheshrie a Nagy Tanács tagja, pontosabban a Nagymester, egy elég magas pozíció, de nem arisztokrata. Az isteneket kérlek itt ne vedd szó szerint, az emberek hozzájuk imádkoznak, de egy külön fajról van szó, sok van belőlük, mint pl a görögöknél. 

Blacky az egyik leghalálosabb karakterem, a helyedben szemmel tartanám ;D És így gyorsan elárulom, hogy jó eséllyel őt és Narut még egy szobába sem lehet tenni, nem hogy hasonlítani XD 

Mérhetetlenül köszönjük a kritikát!

Love ya!

Ayako

Dátum: 2017.10.23 10:48 [Jelentés írása]
Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.