- Szöveg mérete +

Disclaimer: Sem a Naruto sem a szereplők nem tartoznak hozzám, én csak kölcsön vettem őket Masashi Kishimototól. Ha az enyém lenne, akkor nem ilyen ostobán végződött volna. Mi az már, hogy *spoiiiiiiler*???Há normális vagy ember, normális?!

- Ember beszél

- Démon/Idézett állat beszél

~Helyszín~ 

 


 

~Konoha~ 

- Ne hagyd, hogy meginogjon! –parancsolta a Hyuuga klán feje.

- Tartsd meg felette az irányítást! Előbb uralni tanuld meg! –kiáltotta Kakashi.

- Többféle chakrátok van, használjátok minden lehetséges keverésben! –utasította Jiraya.

- Hai! –visszhangozta egyszerre a két fiú.

A Konoha 12 maradék tagja az edzőpálya szélén nézték, ahogy a két Genin megküzd a tanáraikkal. Hiashi, Kakashi, Gai és még Jiraya is úgy döntöttek, hogy az utolsó nap alkalmából mindkét fiú képességeit felmérik azzal, hogy előbb ők küzdenek meg velük, majd a végén egymásnak engedik őket.

Egy hónapja edzettek már mindketten vért izzadva és olyan eredményeket értek el, amely minden senseiüket büszkévé tette. Naruto Jiraya segítségével mindkettejük számára készített egy-egy senjutsu pecsétet, amelyet rákapcsolt az Átok Billogokra is, nem is egy, de két vésztartalékkal gyarapítva az esélyeiket.

 


 

- És ettől majd nem lesz veszélyes használni a chakráját? –kérdezte Sasuke, miközben próbálta kizárni az elméjéből, mennyire csiklandozza az ecset.

- Nem is beszélve arról, hogy megkönnyíti a senjutsu használatodat is. –magyarázta a szőke, akinek a hátán szintén egy klón dolgozott.

- Mindketten lenyűgözően teljesítettek. – dicsérte őket Jiraya.

- Kösz Ero-sennin. –vigyorgott rá Naruto, Sasuke szája sarka pedig felfele kanyarodott.

Jiraya, habár az elején nem tartotta nagy ötletnek, mikor a szőke megkérte, hogy a hollót is vegye a szárnya alá, mivel megvolt a véleménye az Uchihákról, miután párszor végignézte amint a keresztfia és az általa választott tanárok képezik a fiút rá kellett jönnie, hogy Narutonak igaza van. Sasuke Uchiha léte nem több egy családnévnél. Minden egyes chakra cseppért és tudásért vérrel és verejtékkel fizet.

A két tanítványa rettentő közel állt egymáshoz, testvérek voltak mindenben, csak vérben nem. Mindketten meg akarta felelni valakinek és le akartak győzni egy néven nem nevezett személyt. Egymást támogatták és segítették.

Amikor Hiruzen megosztotta vele az aggodalmait az Uchiha hűségét illetően, ő csak nevetve legyintett. A holló, habár kisé visszahúzódó, teljes értékű konohai ninja. Ha minden kötél szakad, akkor is azért nem állna szembe a faluval, mert tudja, hogy Naruto azt az életénél is többre becsüli. Ezért egyezett bele, hogy senjutsut tanítson neki.

A holló nagyon jó úton halad, a Bölcs Módra még legalább két hónapig nem lesz képes, de már keverni tudja a saját chakráját a természet chakrával és az érzékeit is képes élesíteni vele.

- Ez most fájni fog. –Hallotta Naruto hangját, amikor a klón aktiválta a pecsétet.

Nem bírta megállni, hogy kissé őrült módon fel ne nevessen, amikor a két fiú elkáromkodta magát.

 


 

- Teme. –sziszegte Naruto, kivédve egy jobbról érkező támadást.

Sasuke, aki a hátát a szőkéének vetette felhorkant.

- Tudom Dobe.

Egyszerre harapták meg az ujjukat, majd szemmel szinte követhetetlen sebességgel haladtak végig a kézjeleken.

- Kuchiyose no Jutsu!- üvöltötték.

 


 

- Szerződés a békákkal? –kérdezte Naruto felhúzott szemöldökkel.

- Igen! –vigyorgott Jiraya. –Tudom, hogy a róka idézett állataira hajtasz, de hidd el, nagyon jól fogsz járni kétéltű barátainkkal.

A szőke lerakta a kezében levő ecsetet és odasétált a kibontott szerződés tekercshez. A vérével írta alá, majd dedikálta. Ez után végigment a kötelező kézjeleken.

- Lássuk, mire futja. Kuchiyose no Jutsu!

Egy hatalmas füstfelhő kerekedett. Mikor végre szétnézhetett, a falut látta, méghozzá madártávlatból. Lenézve látta, hogy egy hatalmas békán áll.

- Rögtön a mélyvízbe, mi? –sóhajtotta, jobb kezével pedig a hajába túrt.

- Jiraya! –mennydörögte a hatalmas béka. –Mi a fenéért idéztél meg? Ráadásul Konohában! Hol a harc?

- Én voltam. –ugrott a szeme elé a szőke. –Most kötöttem szerződést.

- Minato? –kerekedtek el a béka szemei.

- Majdnem. A fia vagyok, Namikaze Uzumaki Naruto. Örvendek! –villantottak róka vigyorát a szőke.

- Hah! –nevetett a béka. –Az én nevem Gamabunta! Én vagyok a békák nagyfőnöke. Ne hidd, hogy ilyen könnyen meg idézhetsz engem Gaki. –gonoszul elmosolyodott. –Csak akkor hagyom érvényben a szerződést, ha sikerül egész nap a fejemen maradnod!

- Rendben! –nevetett a szőke. –Akkor kezdhetjük is!

 


 

- Mizu? –vigyorgott egy ember nagyságú béka akit Gamachironak hívtak.

Sasuke karján egy nagy, fekete kígyó tekeredett, akit Mikazukinak hívtak. Csendes lány volt és Gamachiroval jól együtt tudtak működni.

- Elterelés és elrejtés rendel. –ugrott hátra a szőke.

- Bízd csak ide! –csapta össze a tenyereit a béka.

Egy vízsugarat fújt a két fiú köré, Mikazuki pedig tűzzel azonnal chakrával tömött gőzt csinált belőle. A két Genin csak erre várt, mind a ketten elkezdték véghezvinni a saját tervüket. A gőz tovább terjedt és sűrűsödött, a két ninja pedig becserkészett egy-egy senseit, akikkel taijutsu harcokba bocsátkoztak.

Naruto Hiashi ellen támadt, aki Juukennel védekezett, majd támadott vissza. A szőke a Gaiial való edzések során elképesztő sebességre és erőre tett szert, amellyel már kezdett komoly fejtörést okozni gyakorlópartnereinek, akik nem mellesleg mind Jonin szinten voltak.

Sasuke Gaira támadt, előhozva a Sharinganját és úgy tartva a férfi mozdulataival a lépést. Sebesség szempontjából még mindig ő volt a legnagyobb hátrányban a harcolók közül, de már ő is megütötte az alacsony Jonin szintet. A zöld ruhás férfi komolyan oda kellett figyeljen arra, hogy még véletlenül se nézzen a fiú szemeibe, mert Sasuke, Narutohoz hasonlóan, kezdte összekapcsolni a senjutsu képességeit a Sharingannal, ami sokkal veszélyesebbé tette a genjutsuit.

- Teme! –hallotta hirtelen Naruto hangját. –B6-os!

Két hete fejlesztették ki a csapaton belül ezeket a parancsokat, amikor egyikük nagy bravúrra készült, hogy ne kerüljenek egymás támadásának a hatósugarába. Amikor szem előtt tarthatták egymást, kézjel verzióban is ki tudták adni a vészjelet. A B6-os azt jelentette, „el a közelemből, amennyire messzire csak tudsz!”

A hollónak volt egy olyan érzése, sejti, csapattársa melyik támadásra készül.

 


 

- A Viharisten Kelepcéje? –húzta össze a holló a szemöldökét.

Narutoval sokat szoktak teóriázni arról, hogyan keverhetnék a különböző elemű chakráikat, Sasuke esetében klónok segítségével, amikből már nyolcat létre tudott hozni biztonságosan. A szőke éppen egy nagy bravúron dolgozott.

- Pontosan! –villantotta ezer karátos rókavigyorát. – Keverek benne szél, víz és villám chakrát, mindegyikből egy-egy A rangú jutsut.

- A rangút? Egy magas S jutsut akarsz létrehozni?

- Már létrehoztam –kacsintott a szőke. –Két klónommal már meg tudjuk csinálni. Most azon dolgozom, hogy csökkentsem a klónok számát.

- Dobe, nem tudsz létrehozni egy kekkei genkait. –forgatta a szemét. –Az még neked is nagy feladat.

- Csak figyelj! - öltötte a nyelvét a szőke.

 


 

Egy chakra hullám terjedt szét a gyakorlópályán, eltűntetve a két idézett állat által készített gőzt. A négy Jonin tekintete egyszerre esett a szőkére, aki egy győztes vigyorral az arcán aktiválta a chakra köpenyét, amit a Hyuugákkal való edzéseknek hála már tíz percig tudott viselni. Naruto, összetéve maga előtt a kezeit az utolsó kézjelre, vett egy mély lélegzetet, majd halkan megszólalt.

- Raiton: A Viharisten Kelepcéje.

Az egész edzőpályán süvíteni kezdett a szél, annyira erősen, mintha orkán közeledett volna. A kavargás egyre kisebb köröket végzett, középpontjában a szőkéhez, míg a fiú az ég felé nem emelte a karjait, felirányítva a szelet a felhőkbe, amelyek már bőszen és sötéten kavarogtak felettük.

- Viccelsz ugye? –kérdezte Jiraya, miközben egy verejtékcsepp indult meg a tarkóján.

- Jutsuban sose viccel. –sóhajtotta Kakashi.

És ekkor elszabadult a Pokol. A szőke egy tomboló vihart hívott életre, ami teljesen átformálta egy széles körben az edzőterepet. Olyan villámok cikáztak, amelyek elhamvasztották a fákat, amibe belecsaptak, a szél feltépte a földet és a levegőbe repítette, közben pedig ömlött a zápor. Kakashi és Gai egy Doton jutsu alá rejtőztek, Hiashi és Jiraya pedig egy víz burok alá.

Mikor egy fél perccel később minden elcsendesült, látták, hogy a szőke a lenyugvóban levő káosz közepén térdel.

- Megcsináltam! –nevetett. –Láttad ezt Teme? Egyedül csináltam meg!

- Ne légy olyan nagyra magaddal Dobe. –hallotta meg maga mögött Gai és Kakashi a holló hangját, mindkettejük tarkójánál egy-egy kunai.

- A róka köpenyét használni csalás. –fejezte be egy másik, ugyan úgy sakkban tartva Jirayát és Hiashit.

- Nem tudsz veszíteni. –öltötte rá vigyorogva a nyelvét, amikor az eredeti feltűnt mellette.

Ezek után szembeálltak egymással és együtt fejezték be a tesztet. Mindkettejüknél volt egy csengő, amit a másiknak meg kellett szereznie. Leginkább csak Sasuke támadt, míg Naruto csak védekezett, felhasználva kawamirit, klónokat és minden egyebet, ami csak szerepelt az arzenáljában.

- Suiton: Vízostor! –kiáltotta egy Naruto klón és máris megfuttatta vele az Uchihát.

- Katon: Pusztító tűzgolyó! –vágott vissza.

- Doton: Masszív földfal!

- Raiton: Villámsárkány!

Ez ellen viszont már Narutonak kellett futnia, mert egy A osztályú jutsu volt. A nézők nem tudtak nem megadóan felsóhajtani, amikor látták a szőke vigyorát. Baromira jól szórakozik. Sasuke állandó félmosolya is hasonló kedvről árulkodott.

- Katon: Magasztos Pusztító!

- Suiton: Vízsárkány! –kiáltotta Naruto és gyorsan befejezte a kézjeleket. Miután párszor összecsaptak a keletkezett gőzben, a holló arcába vigyorgott. - Meg akarsz ölni Teme?

- Akkora szerencsém nehezen lesz. –vágott vissza a holló.

- Lássuk, hogy bírod egy szinttel feljebb. –nyújtotta a nyelvét.

A nyakán levő Átok Billog felizzott, majd újra sötétté vált. Ezzel szemben a körülötte levő pecsét, amely össze volt kötve a senjutsu pecséttel továbbra is aktív maradt, kiszipolyozva a Billog erejét. Sasuke ugyan ezt tette.

 


 

Sasuke már egy ideje nézegette a tükörben a pecsétet, amit Naruto felrakott rá. Leginkább csak azt figyelte, amely körbe fogta az Átok Billogot. Két vékony kör, alig egy marék jellel és olyan erőt képes kiszívni belőle, amely elég egy tucat B rangú jutsura.

- Mit szólsz? –kérdezte az ajtófélfának dőlve Naruto. Egy fekete kimonót viselt, hajában víz csillogott.

- Hn.

- Elhalmozol dicséretekkel. –kuncogott.

- Biztos, hogy működik? –kérdezte óvatosan a holló.

Nem szeretett volna még egy olyan kirohanást, mint a Halál Erdejében. Gyűlölte, hogy akkor hagyta, hogy egy pillanatra elvarázsolja a könnyű hatalom lehetősége.

- A szavamat adom. –mosolygott Naruto. –De ha gondolod, kipróbálom előtted. Biztos vagyok benne, hogy az utolsó ecsetvonásig ugyan azok.

- Hn.

A szőke lelökte a hátáról a kimonót és megfordult. Mivel még mindig magasabb volt egy kicsit sötét hajú csapattársánál, letérdelt, hogy Sasuke jól láthassa, hogyan működik a pecsét. Megnyitotta a chakra folyamot a saját chakrája és a Billog között, amely e miatt tűz színűvé változott. Ez után pár pillanatra el is halványult, majd aktiválódott a felülíró pecsét.

- Látod? –nézett hátra bíztatóan a szőke. –Nem lehet semmi gond.

Sasuke még vonakodott egy fél percet, mire kipróbálta. Még emlékezett a suttogásra a fülében. Emlékezett a csábításra, ami kis híján az eszét vesztette. De aztán eszébe jutott az is, hogy akkor Narutonak sikerült kizökkentenie. Ha valami balul sül el, a szőke biztosan képes lesz kezelni a helyzetet.

Ezért hát sóhajtott egyet és megpróbálta.

 


 

Sebességük megnőtt, a stílusuk vadabbá vált. A chakrájukat a fegyvereikbe vezették, vagy éppen belőle készítettek távolsági fegyvereket és kenjutsuval támadtak a másikra. Mintha táncoltak volna egymás körül. Az Uchiha kezdett hátrányba szorulni. A kenjutsu volt az egyik, amiben még nem tudta felvenni a versenyt a szőkével.

Egy pillanatban szétváltak és középtávolsági jutsukra váltottak. A négy szélen álló edző előtt nem volt kérdés, hogy a szőke mind gyakorlottság, mind képességek terén túlhaladja csapattársát, ám a hollónál maga a fejlődés volt a lenyűgöző, nem az ereje.

Főleg úgy, hogy maga Naruto is napról napra erősebb lett. Ez a harc kettejük között egyike volt azon kevés alkalmaknak, amikor a szőke nem fogta vissza magát. Általában mindig éppen annyit ad bele, amennyivel a Sasuke szintje felé kerülhet, de nem többet. Ezzel több célja is van, de a legfontosabb az, hogy folyamatosan húzza maga utána a hollót. Az Uchiha így észre sem veszi, micsoda iramban fejlődik, csak később van lehetősége rájönni, hogy mennyire megerősödött.

Percekkel később Naruto összetette maga előtt a kezeit.

- Mehet még eggyel feljebb?

- Hn.

Kikapcsolták az Átok Billogokat és átváltottak senjutsura és doujutsura. Naruto nemrég felfedte a Ryugokugant az edzői és a Konoha 12 többi tagja előtt, kifejezve a beléjük vetett bizalmát. Az óta nem sikerült tovább fejlesztenie, viszont az eddigi képességeit már tökéletesen képes volt használni.

A Ryugokugan méltó ellenfele volt a Sharingannak. Előbbi Naruto számára lelassította az időt, utóbbi lehetővé tette Sasukénak, hogy még így is képes legyen szemmel követni csapattársát. A holló szimpla senjutsuja természetesen nem ért fel a szőke által használt Bölcs Módhoz, viszont sikeresen minimalizálta az elszenvedett károkat.

Mivel Sasuke senjutsu tartalékai csak hét percig tartottak, az utolsó két percben Naruto elvigyorodott.

- Most mindenedet add bele Teme!

- Nehogy megbánd még ezt Dobe!

Minden tartalékukat aktiválva estek egymásnak. Itt már nem voltak olyan finomkodások, hogy a halálos támadásokat nem vágták egymás fejéhez, ami csak volt a repertoárjukban, azt a következő két perc alatt elsütötték, újabb terra formálást végezve a szerencsétlenül járt edzőpályán.

A két perc leteltével, Jiraya megfújta a sípot. Naruto éppen abban a pillanatban érkezett meg Hiraishinnel a holló mögé és a nyakához illesztette az említett pecsétet hordozó kunait.

- Ez lenyűgöző volt! –rohantak oda a többiek.

Hinata és Ino Naruto nyakába vetette magát és ez úttal még Sakura sem fogta magát vissza Sasuke esetében. A holló már nem is annyira bánta a dolgot.

- Mindketten lenyűgöző teljesítményt nyújtottatok. –dicsérte őket Kakashi.

- Ez ám a fiatalság tüze fiúk! –állt be Gai és Lee egyszerre a jó fiú pózba.

- És micsoda kilátás. –vigyorgott Jiraya, amiért mindenki csúnyán nézett rá. A Sannin kicsit sem bánta. Megérte.

- Mi akkor megtesszük a jelentésünket a Hokage-samanak. –fonta össze maga előtt a kezeit Hiashi. –Pihenjétek ki magatokat a holnapi döntőig.

- Hálásan köszönjük a segítséget! –hajolt meg mind a két fiú, és még Sasuke is tejesen végigmondta.

 


 

A Tanács percekig csendben ült és csak nézték a hatalmas gömböt, amiben nemrég még a két Genin harca volt közvetítve. Főleg a shinobi tanács volt megelégedve, illetve a vének. A civil tanács egyrészt örült az Uchiha sikerének, másrészt komolyan aggódtak Naruto erejét illetően.

- Jiraya. –szólalt meg a Hokage.

Az árnyak közül előlépett a Sannin, nyomában Hiashival, aki csendben helyet foglalt a shinobi tanács tagjai között. Tsume egy félmosolyt küldött felé.

- Nem vagy annyira berozsdásodva, mint gondoltam.

- Egyáltalán nem vagyok berozsdásodva. –szólalt meg tökéletesen nyugodt hangon a férfi.

- Mond, mit gondolsz az erejüket illetően? –kérdezte a falu vezetője régi tanítványát.

- Amint azt mindenki láthatta, esetükben már közel sem beszélhetünk Genin szintről. –most az egyszer komolyan beszélt. –Nem túlzok, ha azt mondom, ők a falu legerősebb Genin rangú ninjái.

Ezzel senki sem vitatkozott.

- A harmadik forduló után mindketten automatikusan Chunin rangot kapnak. –bólintott a Hokage.

- Javaslom Namikaze Uzumaki Naruto Joninná való kinevezését. –szólalt fel Danzo.

Felvetését éles suttogás követte a civil tanács részéről. A klán vezetők hallgattak. Nem is vártak kevesebbet. Danzo minél előbb a tanácsban akarja tudni a szőkét, mert az azt jelenti, hogy két klán vezetőjévé válik és részt kell vennie a K.R.P.-ben. Tekintetbe véve, hogy Naruto már vezetett ANBU csapatot és helyt is állt a feladatban, a döntés nem lett volna elsietett. Habár az a csapat halott ANBU csúnyán mutatott a statisztikái között, az adatokból tisztán látszott, hogy a lehető legjobban állt helyt egy lehetetlen helyzetben.

Jiraya csak fintorgott. Rögtön láncolnák is a faluhoz. Pedig arra számított, hogy lehetőség fényében mind a két fiút magával viszi pár évig edzeni. Ha Narutot klán vezetőnek nevezik ki, akkor ennek jó eséllyel lőttek.

- Mindannyian láttuk, mire képes. –folytatta a tanácsos, amikor nem érkeztek konkrét tiltakozások. –Az ereje nyílván valóan magas Jonin szinten van. A statisztikái valósággal legendásak. Képes gond nélkül használni a róka erejét, senjutsut, mestere a fuinjutsunak és még egy doujutsuval is rendelkezik. E mellett mindannyian tudjuk, hogy képes hideg fejjel gondolkodni. Ráadásul kérdés nélkül hűséges a faluhoz. Megvan benne minden, ami egy vezető számára szükséges.

Továbbra is csend követte a szavait. Mindenki fejében gondolatok kavarogtak. A Hokage törte meg a csendet.

- Ki támogatja Namikaze Uzumaki Naruto Joninná való kinevezését?

Lassan kezek emelkedtek a magasba. Az egész shinobi tanács és a három vén. A civil tanács, bár nem értett egyet, nem mert hangot emelni a szőke ellen, aki ezek után velük együtt fog ülni a tanácsban, hála a szavazás eredményének. A Hokage felsóhajtott.

- Akkor eldőlt. Namikaze Uzumaki Naruto a Chunin vizsgák végeztével Joninná és két klán fejévé, név szerint a Namikaze és az Uzumaki klánok, lesz kinevezve.

- És mi lesz Uchiha-samaval? –kérdezte Mebuki. –Ő is kiváló eredményeket mutatott.

- Viszont még nem volt élesben tesztelve. –vetette közben Shikaku. –Nem tudjuk, hogy állja meg a helyét vezetőként. A képességei ugyan megvannak hozzá, bár én még mindig magas Chunin rangba illeszteném, semmint alacsony Joninba. Chuninként lehetősége lesz a saját csapatai vezetésére, ahol majd felmérjük, hogy alkalmas-e arra, hogy rangot lépjen és klán fővé lépjen elő.

- Rendben van. –zárta le a témát a Hokage, aki közben kikészítette a két fiú kinevezési papírját és átadta őket Danzonak, hogy biztos helyen legyen. –Akkor a következő témánk. A holnapi nap.

 


 

Az ünneplő asztalnál azonnal síri csend támadt, amint egy velük egy idős fiú megállt az asztal mellett. Mindenki egy szemként nézett rá, de ő csak egy valakire figyelt. Naruto a lehető legmelegebb mosolyával ajándékozta meg.

- Már vártam, hogy megkeress. –szólalt meg és egy gyors csókot lehelve Hinata arcára, félreállt az asztaltól. –Gyere, menjünk egy csendesebb helyre.

- Dobe. –szólalt fel hirtelen a holló, tekintete cikázott a szőke és a vörös között.

- Semmi baj Teme. –villantott egy róka mosolyt csapattársa felé. –Csak beszélgetni fogunk, ugye, Gaara?

A kérdezett nem szólt semmit, csak csendben elindult a kijárat felé. Naruto biztos lábbal követte, míg el nem értek egy csendes terepet. Egy edzőpályát a falu északi részében.

- Hogy csináltad? –kérdezte végül a vörös.

- Pontosan mit? –kérdezett vissza Naruto.

- Hogyan tudtad lenyugtatni? –fordult szembe vele. –Az óta egyszer sem szólt hozzám. Mintha itt sem lenne. Még aludni is enged.

A szőke felsóhajtott.

- Már nyílván rájöttél, hogy én is jinchuriki vagyok. –a vörös nagyon aprót biccentett. –Az én testembe van elzárva a Kyuubi no Yoko, a Démonok Királya. Shukaku azért hátrált meg, mert nem én utasítottam rá, hanem a Kyuubi. –szándékosan nem használta a nevét a róka engedélye nélkül.

- Akkor… Ha hazamegyek, újra elő fog törni.

A szőke hallgatott. Ez bőven elég megerősítés volt.

- Téged hogy nem kerget az őrületbe? –kérdezte kissé kétségbeesetten. –A legerősebb bestiát hordozni.

- Egyszerű. –mosolygott rá a szőke. –Én és a sensei jóban vagyunk.

- Sensei? –pislogott.

- Igen. Nekünk jinchurikiknek van egy másik feladatunk is. A farkas démonok magányos lények Gaara. Nyitnunk kell feléjük. Ha velünk, a tárolóikkal nem lehetnek jóban, akkor örök magányra vannak ítélve. Senki nem érdemel örök magányt. Ezt mindketten nagyon jól tudjuk.

A vörös hajú lassan bólintott, visszaemlékezve az életére.

- Lassú és nehéz művelet lesz. Őszintének kell lenned vele. Hidd el nekem, meg lehet csinálni.

A vörös többet nem mondott semmit. Egy idő után sarkon fordult és elsétált.

- Szerinted beválik?

- Amekkora éretlen gyerek az a mosómedve? –vihogott a róka. –Pár év és úgy kapja be a horgot, mint egy hal.

 


 

Naruto az utcán sétált a bár irányába, amikor Hiashival és Hinatával találkozott.

- Naruto! –mosolygott a lány. –Pont téged kerestünk.

- Engem? –pislogott.

- Igen. –bólintott a klánfő. –Szeretném, ha velünk vacsoráznál.

A hangjából nyílván való volt, hogy Narutonak ez esti programleszögezés volt, és nem ajánlat, nem számított az a tény, hogy egy étteremből tartottak hazafelé. A szőke shinobi megköszönte és elfogadta az ajánlatot. Az út a Hyuuga rezidenciáig hosszú volt és csendes.

Már felszolgált vacsora várta őket, az asztalnál pedig a családfő kisebbik leánya, Hanabi evett, vele szemben pedig Neji, aki már korábban eljött az ünnepségről. Naruto hallotta Hinatától, hogy a fiú valóban megváltozott, de egyelőre szkeptikus volt a nagy pártfordulást illetően. Azt viszont szórakoztatónak találta, milyen leplezetlen csodálattal fogadja a kisebbik hercegnő a nővérét.

- Kérlek, foglalj helyet. –gesztikulált a balja felé a családfő.

- Köszönöm.

Csendben és feszült hangulatban ettek. Hinata egy igazi hercegnő tartásával viselkedett a családja körében, bár ez inkább volt az apja miatt, mint például a húga miatt. Naruto azt a részt várta, amikor Hiashi beavatja abba, tulajdonképpen mit is keres a Hyuuga rezidencián este fél kilenckor.

Amikor befejezték az evést, Hanabi elméletileg el kellett volna menjen lefeküdni, de ő mindenképpen tudni akarta, mit keres a „szőke szépfiú” ismét a házban, ez úttal ilyen kései órában. Szegény Neji valószínűleg iszkolt volna, de Hiashi nem bocsájtotta útjára.

- A Hokage-sama megengedte, hogy én közöljek veled egy hírt. –szólalt meg Hiashi, mikor már a szakénál tartottak.

A komoly hang hallatára Hinata úgy döntött, csak elviszi Hanabit lefeküdni. Nincs apelláta.

- Hírt? –kérdezte meglepetten.

- Danzo-sama javaslatára a holnapi Chunin vizsgák után Joninná leszel kinevezve.

Neji, aki szerencsétlenségére ivott, félrenyerte az égető folyadékot ezért percekig köhögött és fuldoklott. Naruto azonban ezt alig hallotta meg. Joninná? És miért Hiashi közli ezt vele? Az egyetlen értelmes oka a helyzetnek az lehet, hogy…

- Nyílván tudod, hogy ezzel mindkét klánod fejévé leszel kinevezve.

A szőke bólintott.

- Ez azt is jelenti, hogy részt kell venned a Klán Reprodukciós Programban, ha tizennyolc éves korodig nem találsz magadnak klánonként három, az az összesen hat feleséget.

Újabb bólintás. Neji arcán látszott, hogy szívesebben lenne a Harmadik Nagy Shinobi Háború közepén Iwa oldalán a Kirii Senko ellen, mintsem ebben a szobában.

- Éppen ezért szeretnélek megkérni, hogy Hinatát válaszd fő feleségednek.

Naruto pislogott. Majd pislogott újra. Aztán lassan leülepedett a fejében, amit Hiashi mondott. Nem neki kellett megkérnie a férfit, hogy adja hozzá a lányát. Nem. Hiashi tett neki házassági ajánlatot. Egy pillanatra nem tudta eldönteni, hogy most a férfi arra játszik, hogy a lányát három klán fejévé tegye, plusz az ország egyik leggazdagabb asszonyává, vagy észrevette a kettejük között levő kapcsolatot.

Hiashi elmosolyodott, szinte leolvasva Naruto gondolatait az arcáról.

- Az utóbbi. –csak ennyit mondott végül.

Narutonak csak ennyi kellett, úgy fordult, hogy szembe legyen a férfival, két kezét a padlóra tette és olyan mélyen meghajolt, hogy a homloka kis híján a padlót érte.

- Megtisztel Hiashi-sama!

- Azt hiszem, ezek után apának kell majd szólítanod.

- Igenis apa!

Hinata mosolyogva nézte végig a jelenetet az ajtóból. Neji elájult.

 


 

Másnap a Chunin vizsga harmadik fordulója előtt Naruto úgy készült, hogy háborúba megy. A legtöbb fegyverét elérhető helyzetbe helyezte és a pólóját lecserélte egy, a kabátjához hasonló anyagból készült hálós ingre. Jirayával a tegnap éjjel átnéztek minden tervet, felkészülve a lehető legtöbb eshetőségre.

A Kabutoból kicsikart információ alapján egész Suna benne volt a támadásban. Orochimaru megölte a Kazekagét és átvette helyét. A terv egyik kulcspontja Gaara volt. A shinobi tanács úgy határozott, hogy a Kazekage gyermekit Narutora bízza. Az előre megbundázott sorsolás alapján a szőke javaslatára, Temarit Hinatára bízták, hogy kiüsse, Kabutot Sasukéra és végül Gaarat Narutora.

A feladatuk az volt, hogy győzzék le az ellenfeleiket lehetőleg sérülések osztásával, hogy a gyengélkedőben azonnal őrizetbe vehessék őket. Naruto ezek után a már előre elhelyezett több száz Hiraishin pecsét és chakra köpeny segítségével annyi ellenséget fog kiiktatni, amennyit fizikailag képes. Jiraya és Naruto elhelyeztek három idéző pecsétet az ellenség tervének kulcspontjaira és alá temettek egy-egy Hiraishin kunait, hogy a szőke majd megidézhesse a három Béka Vezetőt.

- Szóval ma hadba megyünk. –dőlt a falnak Sasuke. Vele szemben Sakura kissé sápadt volt, de elhatározott.

- Igen. –biccentett a szőke. –Sakura, te egyenesen menj a kórházba. Medikusként fogsz segédkezni a beérkező sérülteknél.

A lány bólintott. Sem a holló, sem ő nem tudták, hogy a szőke a saját parancsát mondja-e vagy a Hokage szólal meg rajta keresztül, de ez a legkevésbé sem érdekelte őket. Megszokták már, hogy a nehezebb küldetések alatt Naruto irányít.

- Sasuke, a Konoha 12 többi tagját fogod vezetni. A ti feladatotok lesz a civilek biztonságba juttatása. Amint ezzel kész vagytok, csatlakozzatok a legközelebbi csatához.

Az Uchiha is bólintott.

- Te mit fogsz csinálni Naruto? –kérdezte halkan Sakura.

- A tegnapi nap folyamán az ANBU elhelyezte a Hiraishin pecsétjeimet a falu összes fontosabb pontján és a főbb utcákon. A feladatom ugyan az, ami az apámé volt háború idején. –a tekintete olvashatatlan volt, amikor feléjük fordult. –Annyit, amennyi lehet, és a lehető leggyorsabban.

A csapattársai mélyen együtt éreztek. Az is lehet, hogy a nap végére a szőke fogja vezetni a listát, amelyet a legtöbbet gyilkolókból állítanak össze. Egyikük sem cserélt volna vele szívesen.

Fejezet végi megjegyzés:

Gyerekek, ez volt az utolsó békés fejezetünk T.T Olyan gyorsan megértek a szenvedésre! Mama's so proud ><

Köszönöm azoknak, akik olvasták! Ne féljetek kifejezni véleményeteket egy kritikában! :D

Love ya all!

Ayako

Be kell belépés (regisztráció) kritika írásához.